Tabere pentru copiii români din Diaspora. Firea: Cel puțin 1.000 de tineri vor merge la munte și la mare în România

Ministrul Familiei, Gabriela Firea, anunţă pe Facebook că taberele pentru copiii români din afara ţării vor fi reluate, după doi ani de pauză, astfel că cel puţin 1000 de tineri din Diaspora vor merge la munte şi la mare în România.

15 apr. 2022, 12:40
Tabere pentru copiii români din Diaspora. Firea: Cel puțin 1.000 de tineri vor merge la munte și la mare în România

Taberele pentru copiii români din afara țării vor fi reluate, după doi ani de pauză. „Cel puțin de tineri din Diaspora vor merge la munte și la mare în România. Pentru unii dintre ei este o ocazie să afle despre țara unde s-au născut și au copilărit părinții lor”, a anunţat ministrul Familiei, Gabriela Firea, pe Facebook.

Citeşte şi: Gabriela Firea vine cu vești bune! Programul pentru cuplurile infertile se prelungește. Câți bani se primesc de la stat

„În ultimii doi ani, pandemia noului coronavirus a blocat acest program. În 2019, au ajuns în tabere peste 3.000 de tineri și profesori români din afara granițelor României.

Pentru 2022, Departamentul pentru Românii de Pretutindeni estimează că vor veni în vacanță în țara natală cel puțin de copii.

Ministerul Familiei, Tineretului şi Egalității de Șanse se implică în acest program și va pune la dispoziție taberele de la mare și de la munte.

În săptămânile următoare, finalizăm preluarea tuturor taberele. Am stabilit, împreună cu secretarii de stat Doina Pârcălabu și Kacsó-Doboly Izabella-Mária, o evaluare a acestor tabere și să le alegem pe cele mai potrivite având în vedere că sezonul vacanțelor este aproape. Ținem cont, însă, și de contextul geopolitic în care ne aflăm”, a mai anunţat Gabriela Firea.

Citeşte şi: Gabriela Firea cere mărirea salariului minim şi schimbarea modului în care se calculează. „Creșterea prețurilor din ultimele luni afectează multe familii, iar efectele pot fi un dezastru pentru viitorul țării”

La ultima ediție a programului ARC, au fost organizate sejururi de câte șapte zile la Tabăra Căprioara, din județul Hunedoara, Tabăra Săcelu, din județul Gorj, Tabăra Oglinzi, din județul Neamț și Tabăra Sulina, din județul Tulcea. În ultimii 30 de ani, peste 26.000 de elevi, tineri, studenți și profesori au participat la taberele ARC.