Tabere studenți 2024. Cazare gratuită la munte timp de o săptămână în luna februarie. Criteriile de selecție

Ministerul Familiei Tineretului și Egalității de Șanse (MFTES) organizează tabere pentru studenți în iarna 2024. Vor fi două serii de tabere în perioada 10 - 23 februarie 2024.

22 ian. 2024, 11:17
Tabere studenți 2024. Cazare gratuită la munte timp de o săptămână în luna februarie. Criteriile de selecție

Ministerul Familiei, Tineretului și Sportului (MFTES) a transmis către universități metodologia și documentația, precum și termenele pentru facultăți ca să organizeze selecțiile studenților, până pe 8 februarie cel târziu, care vor participa la tabere de iarnă pentru studenți în 2024.

Perioada de desfășurare a taberelor studențești de iarnă este 10 – 23.02.2024 – structurată pe serii, astfel:

seria I: 10 – 15.02.2024,
seria II: 18 – 23.02.2024

”Seriile sunt orientative, acestea putând fi decalate, cu condiția să se înscrie în perioada de desfășurare a taberelor studențești de iarnă”, potrivit calendarului MFTES.

Citește și: Inspectoratele școlare trebuie să trimită Ministerului Educației lista școlilor incluse în programul „Masă sănătoasă”. Care sunt criteriile de selecție

 

Tabere studenți 2024. Cine poate beneficia de cazare gratuită la munte în februarie 2024

Conform Medodologie art. 5(1) – beneficiarii locurilor de tabara, sunt:

a) cazuri sociale – maximum 20% din locuri. Beneficiari:

orfani de ambii parinti, cei proveniti din casele de copii sau plasament familial, romi, absolventi ai liceelor din mediul rural si cei care beneficiaza de burse sociale ;
au varsta pana la 35 de ani
Ierarhizarea se face exclusiv pe baza criteriilor sociale( nu se aplica criteriul de student integralist);

 

b) Studenti / masteranzi / doctoranzi cu rezultate deosebite la invatatura in anul precedent de scolarizare – maximum 80% (din numarul de locuri din care s-au scazut cazurile sociale); cu activitati in cadrul organizat al universitatii la diverse manifestri culturale, artistice, stiintifice si sportive. Beneficiari:

studenti / masteranzi / doctoranzi , integralisti in anul precedent de scolarizare (2022/2023) ;
studentii din anul 1 – media semestrului I din anul universitar 2023 / 2024, integralisti;
au varsta pana la 35 de ani;
studenti care se afla in an terminal chiar daca au sustinut examenele privind finalizarea studiilor

Beneficiaza de loc de tabara si studentii care ocupa loc cu taxa.

Criteriu obligatoriu: integralisti

Criteriu: rezultate academice (invatatura): 5 locuri

Citește și: Burse elevi 2024. Ce salariu se ia în calcul pentru bursele sociale ale elevilor

De exemplu, pentru studenții Universității din București sunt alocate 60 de locuri în taberele din februarie 2024. Facultatea de Limbi și Literaturi Străine a Universității din București (FLLS UB) a anunțat studenții că se pot înscrie până pe 24 ianuarie printr-un formular online.

La Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” – București beneficiază de 7 locuri în tabere. Studentii care doresc un loc in taberele studentesti de iarna 2024, trebuie să trimită on line, pe mai, cererea individuala loc tabara (Anexa 4 la metodologie – completata obligatoriu cu toate datele solicitate), carnet student, vizat la zi, BI / CI / Pasaport și declaratie consintamant pentru prelucrare date cu caracter personal( Anexa 7.1 la metodologie). Studentii care se regasesc pe listele finale cu beneficiari ai unui loc de tabara – vacanta de iarna 2024 vor trimite online seria si perioada in care doresc sa participe la tabara – dupa postarea acestora pe site.