Taberele de recreere pentru tineri şi studenţi se reiau din 2013

Ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu, a declarat sâmbătă, la Bistriţa, că în acest an vor fi organizate din nou tabere pentru tineri şi studenţi, iar un accent special va fi pus pe partea socială, astfel încât şi copiii din orfelinate să se bucure de oferta de tabere şcolare.

RomaniaTV.net
27 apr. 2013, 10:29
Taberele de recreere pentru tineri şi studenţi se reiau din 2013

„Nu vor fi niciodată suficienţi bani, dar vom găsi resurse să sprijinim iniţiativele bune. Cele care erau doar aşa, pe hârtie, nu. Nu au crescut bugetele nici la tineret, nici la sport, se menţin la nivelul anului trecut, dar încercăm să facem mai multe lucruri utile. De exemplu, anul trecut nu s-au mai organizat taberele pentru tineri şi pentru studenţi. Ei, cu un buget aproape la fel, chiar un pic mai mic decât cel de anul trecut, vom demara toate aceste tabere şi vom trimite câteva mii foarte bune de tineri, de studenţi şi chiar copii din orfelinate. Va fi primul an în care vom insista foarte mult pe partea socială. Practic, dincolo de elementul de recreere, de relaxare, va fi şi partea de cursuri, chestiuni utile, tabere tematice şi cred eu că este un start bun”, a spus Nicolae Bănicioiu.

Ministrul a adăugat că va insista în continuare ca numărul de ore de sport la gimnaziu şi liceu să fie mărit, până acum acest lucru fiind acceptat doar la nivelul ciclului primar.