Taberele din PDL au ajuns la un acord: ALEGERI, în două săptămâni

Democrat-liberalii au convenit ca alegerile pentru noua conducere să aibă loc în două săptămâni. Decizia a fost luată încă dinaintea începerii Colegiului Director al PDL, informează România TV.

RomaniaTV.net
17 iun. 2012, 10:37
Taberele din PDL au ajuns la un acord: ALEGERI, în două săptămâni

Cu câteva ore înainte de începerea şedinţei Colegiului Director, programată duminică, la ora 17, au avut loc mai multe runde de negocieri între liderii partidului legate de graficul alegerilor interne.

Astfel, s-a convenit să se convoace o Convenţie Naţională extraordinară a PDL peste două săptămâni. Totodată, s-a căzut de acord asupra constituirii unei comisii de organizare a alegerilor din care să facă parte doar persoane ce nu vor candida la vreo funcţie în Biroul Permanent Naţional. Printre acestea se află şi preşedintele demisionar al PDL, Emil Boc, ce a anunţat încă de joi că intenţionează să rămână simplu membru al partidului.

Astfel, Vasile Blaga şi cei din tabăra sa îşi impun din nou punctul de vedere potrivit căruia trebuie instalată cât mai rapid o nouă conducere cu drepturi depline a partidului, care să fie validată printr-un vot al Convenţiei Naţionale. Anterior înţelegerii, era vehiculată şi varianta unei conduceri interimare care să gestioneze campania electorală a PDL la alegerile parlamentare, după care o conducere nouă să fie aleasă în Convenţie la începutul anului 2013.