Taberele din PNL blocheză guvernul Orban

Mult așteptatele fonduri europene pe care le tot anunta Ludovic Orban si Marcel Boloș stau blocate de luni de zile în biroul secretarului de stat Călin Bota.

RomaniaTV.net
20 mai 2020, 07:44
Taberele din PNL blocheză guvernul Orban

Asociațiile IMM-urilor din domeniul cercetarii si inovarii reclama întârzierea contractarii proiectelor europene de catre persoane cu interese oculte din PNL.

Unul din cazurile concrete reclamate de companiile din cercetare este cel al apelului lansat in data de 15 noiembrie 2017 si care a avut ca termen de depunere a proiectelor in mai 2018 vizand activitati de cercetare tehnologica si dezvoltare.

Chiar daca multe firme au depus proiecte si au fost anuntate acum un an ca proiectele au fost desemnate câștigătoare, semnarea contractelor este blocata de luni de zile de secretarul de stat Călin Bota.
Surprinzător multe companii au fost contactate de firme de consultanță apropiate lui Bota si au fost amenintate ca daca nu semneaza contracte de consultanță suplimentare, proiectele vor ramane blocate.

Muti antreprenori acuza si faptul ca Bota, presedinte PNL Baia Mare, blocheza intentionat activitatea Guvernului Orban facand parte din tabere diferite in cadrul PNL.

Chiar daca Orban si Bolos prezintă public proiecte de miliarde finantate din fonduri europene, majoritatea apelurilor si ghidurilor sunt blocate in Ministerul Fondurilor Europene si nu au fost nici macar puse in consultare.

Saptamanile trecute au existat contre in Guvern intre Orban si Bolos pe aceasta tema iar Premierul l-a amenintat pe Bolos cu destituirea deja de cateva ori.

Din pacate Romania are doar cateva luni la dispozitie sa contracteze aceste fonduri europene si ramane doar cu inca 2 ani pentru a le executa.

Ludovic Orban a anunţat planuri mari pentru economie cu fonduri europene

Premierul Ludovic Orban a prezentat, luni, în Parlament, măsurile de relansare economică în urma efectelor epidemiei. El a afirmat că nu a existat niciodată un proiect atât de ambiţios precum cel al PNL, prin care Executivul are de gând să aloce sume uriaşe pentru investiţii publice.

„Punem la punct o schemă foarte amplă de susţinere a schemei de investiţii. Atât în sectorul public, nu a existat niciodată, în România, un proiect atât de ambiţios cum este proiectul nostru, în care vrem să alocăm sume uriaşe pentru investiţii publice în infrastructură, de transport, energetică, sanitară”, a spus Orban, luni, la „Ora prim-ministrului”.