Tablete pentru elevi și profesori. Primăria Sectorului 3 dorește să achiziționeze 40.000 de tablete

Primăria Sectorului 3 a inițiat o licitație pentru achiziționarea a 39.458 de tablete pentru elevi și profesori. Valoarea estimată a contractului este de 39,46 milioane de lei, fără TVA.

23 nov. 2020, 16:21
Tablete pentru elevi și profesori. Primăria Sectorului 3 dorește să achiziționeze 40.000 de tablete

Tablete pentru elevi și profesori. Scopul achiziției este de a evita creșterea rapidă a infecției cu coronavirus, dar și crearea condițiilor necesare desfășurării activitățoilor didactice, conform caietului de sarcini al licitației. Ofertele vor fi deschise la finele acestei luni, conform profit.ro.

Citește și: Numărul elevilor infectaţi cu coronavirus a crescut de patru ori după închidera şcolilor

Tabletele vor fi livrate cu conexiune la internet 4G nelimitat activă pe toată perioada de garanție legală, respectiv 24 luni, și cu acoperire pe raza sectorul 3 al minicipiului București.

Tablete pentru elevi și profesori. De asemenea, acestea vor fi dotate cu posibilitatea conectării unor tastaturi și vor fi livrate cu sistemul de operare Android 10, cu acces la magazinul de aplicații Google Play Store și cu suita de aplicații Office instalată. Durata contractului a fost stabilită la 12 luni de la data semnării.

„Finanțarea tabletelor se realizează conform OUG 144/2020, modificată și completată, privind unele măsuri pentru alocarea de fonduri externe nerambursabile necesare desfășurării în condiții de prevenție a activităților didactice aferente anului școlar 2020/2021 în contextul riscului de infecție cu coronavirus SARS-CoV-2”, se precizează în anunțul de participare al licitației.

Daniel Tudorache, fostul primar al Sectorului 1, audiat la DNA în dosarul achiziţiei de tablete

Fostul primar al Sectorului 1 este audiat vineri la DNA, în dosarul achiziţiilor de tablete pentru elevii care desfăşoară cursurile online, după joi procurorii au efectuat mai multe percheziţii domiciliare, printre cei vizaţi fiind şi Tudorache şi Marian Vanghelie.

Daniel Tudorache este vizat de ancheta privind achiziţia de tablete pentru învăţământul online, dar şi în alte dosare ce vizează fapte de corupţie şi altele asimilate corupţiei, după cum se arată în comunicatul emis joi de DNA.

Procurorii DNA au făcut joi percheziţii la mai multe adrese din Capitală şi judeţul Ilfov „în două cauze penale ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate corupţiei, presupus săvârşite în cursul anului 2020 şi anterior”, arată un comunicat al instituţiei.

Între locaţiile percheziţionate sunt locuinţa fostului primar al Sectorului 1, Daniel Tudorache, şi cea a fostului primar al Sectorului 5, Marian Vanghelie.

 

 


loading...