TABLOUL BLESTEMAT. Pictura „Băiatul care plânge” a dus la moartea multor oameni

Tabloul "Băiatul care plânge" de Giovanni Bragolina este blestemat. Artistul a dorit să picteze un portret al unui copil plângând model fiindu-i propriul fiu. Deoarece copilul nu putea plânge la comanda tatălui, acesta îl aducea în această stare cu ajutorul chibritelor pe care le aprindea în fața lui pentru al speria. După mai multe zile de chin și spaimă copilul, cu lacrimi în ochi, i-a strigat tatălui "Tu să arzi".

RomaniaTV.net
27 ian. 2014, 10:29

Blestemul nu s-a lăsat așteptat, în doar două săptămâni băiatul a murit de pneumonie, iar în scurt timp Giovanni Bragolina a ars de viu în propria casă, scrie turism.bzi.ro.

Pictura a fost găsită în Anglia în 1985, după care au început o serie de coincidențe stranii. În nordul Angliei, a început să crească numărul incendiilor în care mureau oameni.

Unele victime rămase în viață menționau că din toată casa arsă până la temelie rămânea nevatamată doar pictura cu copilul care plânge.

Reproducerea acestei picturi a fost vândută și revândută iar proprietarii la puțin timp după faimoasa cumpărătura aveau parte de decese, incendii sau accidente inexplicabile.

Ca urmare, unul din ziarele britanice a publicat o declarație oficială cu privire la faptul ca toți cei care dețin această reproducere, ar trebui să scape de ea imediat, iar autoritățile au interzis cumpărarea și păstrarea picturilor „blestemate” în case.