Tabloul lui Nicolae Ceauşescu, în biroul unui primar PNL

Primarul liberal Mihai Alionte din comuna prahoveană Podenii Noi şi-a decorat pereţii biroului cu tablouri care înfăţişează personaje istorice. Printre acestea se regăseşte şi portretul lui Nicolae Ceauşescu.

RomaniaTV.net
15 apr. 2019, 06:33
Tabloul lui Nicolae Ceauşescu, în biroul unui primar PNL

În imaginile postate pe Facebook de fostul consilier local Dorinel Ţintea sunt vizibile trei tablouri care sunt puse la loc de cinste pe pereţii biroului edilului liberal. Unul care îl înfăţişează pe fostul lider comunist Nicolae Ceauşescu, un tablou cu Regele Carol I al României şi unul cu domnitorul Moldovei Ştefan cel Mare.   

„Liberali care au murit în temniţele comuniste se întorc în mormânt cu un aşa primar LIBERAL”, a scris Dorinel Ţintea pe pagina sa de Facebook.   

Contactat telefonic de Ziarul Incomod, primarul comunei Podenii Noi a susţinut că are mai multe tablouri în birou, nu numai unul: „Ce vă interesează ce am eu în birou? Este istoria României. Am mai multe tablouri, nu numai unul. Dacă vreau vă răspund, dacă nu, nu“, a declarat edilul liberal.   

În 2015, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea iniţiată de Crin Antonescu, care nu numai că interzice, dar şi sancţionează promovarea cultului persoanelor vinovate de infracţiuni de genocid, aşa cum este cazul lui Nicolae Ceauşescu.