Dinu Patriciu rămâne fără tablouri. Magnatul, executat silit pentru o datorie de 80.000 de euro

Dinu Patriciu rămâne fără tablouri. Un partener de afaceri are de recuperat de la magnat o datorie de 80.000 de euro. Mai mulţi executori judecătoreşti şi poliţişti au mers miercuri la casa lui Dinu Patriciu pentru a ridica mai multe tablouri, omul de afaceri având sechestru pe bunuri.

RomaniaTV.net
15 mai 2013, 08:31
Dinu Patriciu rămâne fără tablouri. Magnatul, executat silit pentru o datorie de 80.000 de euro

Peter Imre are de recuperat de la Dinu Patriciu suma de 80.000 de euro. Banca a ordonat executarea silită cu bunurile deţinute de Patriciu, pentru recuperarea acestei sume, însă până acum omul de afaceri nu a permis executorului accesul în locuinţa sa.

Miercuri, executorul a primit acceptul lui Patriciu de a intra în reşedinţa sa, însă evaluatorii aduşi pentru a evalua tablourile care ar urma să acopere datoria nu au fost primiţi. Executorul judecătoresc are, astfel, sarcina de a evalua de unul singur tablourile, misiune extrem de dificilă, în condiţiile în care omul de afaceri are zeci de tablouri a căror valoare totală depăşeşte 2 milioane de euro.

Peter Imre susţine ca Dinu Patriciu i-ar datora suma de 80.000 de euro în contul unui bilet la ordin. Pentru că această sumă nu a fost plătita, Imre a apelat la un executor judecătoresc, iar acesta a cerut încuviinţarea executării silite sub toate formele.

Dinu Patriciu este cunoscut pentru colecţia impresionantă de tablouri. Obiectele sale de artă sunt estimate la 2 milioane de euro. În colecţia de tablouri a lui Patriciu se regăsesc pânze semnate de Tonitza, Luchian sau Tuculescu.

CITEŞTE ŞI: ACASĂ la Dinu Patriciu. Vila din Snagov a omului de afaceri este ca un muzeu VIDEO