Taciturnii Parlamentului. Vezi care sunt aleşii care nu au deschis gura în plen

La un an de la preluarea mandatului, unii parlamentari nu au vorbit nici măcar o dată în plen, iar mulţi alţii au luat cuvântul de mai puţin de cinci ori.
Romania TV
27 dec. 2013, 15:00
Taciturnii Parlamentului. Vezi care sunt aleşii care nu au deschis gura în plen

Senatorii Dan Tătaru, Ştefan Radu Oprea, Victor Ciorbea şi Cătălin Boboc nu au luat cuvântul în plenul Senatului niciodată în acest an, ci doar la depunerea jurământului de credinţă, la începutul mandatului. La fel şi deputatul Ludovic Orban.

Costel Alexe, deputat PNL, Gariela Lola Anghel (PPDD), Roxana Florentina Anuşca (PNL) şi Gheorghe Şimon (PSD) nu au avut nicio intervenţie în plenul Camerei. Şi liberalul Ştefan Alexandru Băişanu, dar şi Daniel Bărbulescu (PSD) nu au vorbit deloc în plenul Camerei, dar au depus în scris câteva declaraţii politice, în anul 2013.

Doar o dată au luat cuvântul în plenul Parlamentului în acest an Ion Ariton (PDL), Viorel Riceard Badea (PDL), Klarik Laszlo Attila (UDMR), Florina Ruxandra Jipa (PSD), Neagu Mihai (independent), Marian Pavel (PSD), Corneliu Popescu (PPDD), Timotei Stuparu (PSD), Andrei Liviu Volosevici (PDL).

De două ori au vorbit în plen deputaţii Petru Andea (PSD), Marian Avram (PSD), Ioan Bălan (PDL), Eugen Bejenariu (PSD), Florin Ică Calotă (PNL), dar şi senatorii Marius Neculoiu (PNL), Pataki Casaba (UDMR), Ion Simeon Purec (PPDD), Ion Toma (PSD).

Petru Andea (PSD) a vorbit de două ori în plen, în aprilie şi martie, cu intervenţii de maximum două minute, iar Marian Avram (PSD) a vorbit câteva minute în noiembrie şi în iunie.

Ioan Bălan, deputat PDL, are doar două intervenţii în plenul Camerei Deputaţilor, amândouă în luna octombrie, el vorbind în total 8 minute, atunci când a prezentat două declaraţii politice: „Ponta dărâmă cota unică” şi respectiv, „Guvernul Ponta izolează Bucovina”.

Eugen Bejinariu (PSD) a luat cuvântul de două ori în plenul Camerei, o dată la depunerea jurământului în decembrie anul trecut şi în decembrie anul acesta, la dezbaterea bugetului de stat pe 2014.

Au vorbit de trei ori în Parlament în acest an, fără să punem la socoteală depunerea jurământului, Cătălin Croitoru (PSD), Călin Popescu Tăriceanu (PNL), Iosif Secăşean (PNL), Constantin Tămagă (PSD), Nazare Eugen Ţapu (PNL), Nicolae Neagu (PNL), Remus Daniel Niţu (PNL).

Au fost şi parlamentari care au avut patru intervenţii la microfonul Parlamentului în acest an, printre aceştia aflându-se Iulian Dumitrescu (PNL), Cristian Dănuţ Mihai (PC), Nicolae Moharu (PSD).

Roberta Anastase, fost preşedinte al Camerei Deputaţilor, a vorbit de cinci ori în acest an în Parlament, în timp ce colega sa de partid Elena Udrea are şase luări de cuvânt.

Mihai Răzvan Sturzu (PSD) a fost la microfonul Parlamentului de opt ori în acest an, ca şi deputatul PNL Petre Roman.

În comparaţie cu Roberta Anastase, Valeriu Zgonea, actualul preşedinte al Camerei Deputaţilor a vorbit de 1.620 de ori în 66 de şedinţe.

Unul din cinci parlamentari din actuala legislatură a luat cuvântul în plen doar pentru a depune jurământul, după câştigarea mandatului în alegerile din decembrie 2012, pentru 15 dintre aleşi aceasta fiind singura acţiune în Parlament, arată o analiză realizată de politicieni.mediafax.ro.

Potrivit acelei analize realizate în luna iunie, 99 dintre cei 583 de parlamentari (adică 17%) au avut o singură intervenţie în plenul Parlamentului. Aproape jumătate dintre aceşti 99 de parlamentari sunt membri PSD, circa 30% sunt din PNL, iar restul se împart aproape egal între PDL, PPDD, UDMR, UNPR şi PC.

DailyBusiness
Fum alb la Vatican! Cardinalul protodiacon va ieși la balconul central pentru a anunța „Habemus Papam!”
Spynews
Alertă ANM! Cum ne va afecta furtuna electrică, fenomenul care durează două săptămâni în România! Declarații de ultimă oră
Bzi.ro
Andreea Esca este hotărâtă să rupă normele! Vrea să dea lovitura pe scena de la Untold
Fanatik.ro
Singurul cartier dormitor din București în care se găseau 6 întreprinderi, metrou și peste 3.000 de apartamente. 8.000 de oameni lucrau non stop, existau școli, creșe și grădinițe pentru copii
Capital.ro
Tragedie în lumea muzicii. Ne-a părăsit cel mai mare cântăreț: A atins milioane de oameni din întreaga lume
Playtech.ro
Judeţul din România în pericol să dispară. Ar putea falimenta, oamenii pleacă pe capete
DailyBusiness
Pe cine va vota Crin Antonescu în turul 2: Am pierdut singur și aleg liber! Refuz mobilizarea pentru o nouă „salvare a țării”
Adevarul
Pastila banală care poate salva viața în caz de infarct, de care românii au uitat. Cum o administrezi corect
wowbiz.ro
Anunțul cutremurător despre fiul lui Ionel Ganea. Soția fostului fotbalist, Monica, a confirmat totul. Ți se rupe sufletul
Spynews
Dan Alexa și soția lui divorțează! De ce s-a despărțit concurentul Asia Express de partenera lui, Andrada
Spynews
EXCLUSIV. Imagini dureroase de la înmormântarea lui Mircea Cîmpeanu! Familia și vedetele își iau rămas bun | VIDEO
Evz.ro
Adevărul despre Andreea Marin și Mihaela Rădulescu. O făcătură de zile mari
Ego.ro
Motivul pentru care s-au certat Smiley și Pavel Bartoș la Românii au Talent! ”A fost singurul!” EXCLUSIV
Prosport.ro
Prezentatoarea TV a apărut în costum de baie, iar soțul ei a fost numit pe loc „cel mai norocos bărbat din lume”
kanald.ro
Întreruperi de curent în România, în perioada 12-16 mai. Lista județelor afectate
Cancan.ro
Descoperirea scârboasă a lui Piedone, într-un restaurant din Constanța: Ăsta n-a mai avut putere…
Playsport.ro
Incredibil! Cum poate să arate Sandra Izbașa la 11 ani după ce s-a retras din gimnastică. Imaginile au scăpat pe net
Capital.ro
Cel mai mare actor s-a stins din viață. Toată țara îl plânge: Cea mai curajoasă și mai puternică persoană
StirileBZI
Câți bani pot să scoată românii de la bancomat în 2025. Băncile au impus noi limite!
Prosport.ro
FOTO. Gimnasta, în bikini, după ce s-a retras la 22 de ani
stirilekanald.ro
Dorința incredibilă a unui tată care și-a lăsat fetița de 2 ani să moară în mașină. În timp ce canicula o ucidea pe copilă, bărbatul se juca pe consolă
Sondaj NOU realizat de INSCOP pentru turul 2: la o prezenta mai mare. S-a schimbat semnificativ diferenta dintre George Simion si Nicusor Dan
MediaFlux
Românii care au aceste mașini pot pierde mulți bani din 2026! Reguli stricte la nivel european
Shtiu.ro
CE ASCUNDE ultima CIFRA a CNP-ului? Dacă ai 3 sau 8 însemană că...
Puterea.ro
Sunt considerate fructele viitorului. Se adaptează la secetă, terenuri aride și se pot consuma proaspete, deshidratate sau în conserve