Tăiatul porcului, obiceiul la care românii nu vor să renunţe cu niciun chip. Oamenii, revoltaţi de Legea porcului: „Animalul crescut cu resturi de mâncare are carnea mai dulce”. VIDEO

Tăiatul porcului este una dintre cele mai vechi tradiţii ale poporului nostru şi mulţi români nu vor să renunţe la ea doar pentru că nu este privită cu ochi buni de către străini.

07 dec. 2021, 13:40
Tăiatul porcului, obiceiul la care românii nu vor să renunţe cu niciun chip. Oamenii, revoltaţi de Legea porcului: „Animalul crescut cu resturi de mâncare are carnea mai dulce”. VIDEO

Tăiatul porcului este, cu siguranţă, unul dintre cele mai aşteptate momente ale lunii decembrie. Românul se mândrește cu tradițiile moștenite din moşi strămoşi și nu are de gând să renunţe la ele cu una, cu două.

Tăiatul porcului, obiceiul la care românii nu renunţă în ciuda presiunilor din afară

Băimăreanul Mihăiţă Sana este unul dintre cei care vor duce mai departe această tradiție.

Voi duce mai departe tradiția moștenită. Sunt român, și ma mândresc cu asta„, spune bărbatul.

În timp ce se află în curtea în care se taie porcul, băimăreanul spune că nu va renunţa niciodată la tradiţia tăiatului porcului, că nu va renunţa nici la a-l hrăni cu resturi de mâncare aşa cum a făcut până acum, pentru că datorită acestei alimentaţii carnea porcului este mai dulce.

Astăzi este despre o tradiţie românească, astăzi este despre ce vor cei din străinătate să strice în România. Vor să ne strice toate tradiţiile, vor să ne îndoctrineze că tot ce este românesc nu este bun. Pentru că sunt român, eu astăzi voi respecta tradiţia lăsată de moşii noştri şi de strămoşii noştri şi voi mânca porcul pe care noi l-am ţinut cu resturi de mâncare pentru că este carnea mai dulce, mai bună.

Străinii vor să ne interzică să mai mâncăm porcul. Eu am ales să respect tradiţia românească fiindcă eu am trăit în România. Să ne mai lase ei cu poveştile de adormit copiii şi să le respecte ei acolo în ţara lor„, spune bărbatul.

Citeste si Un porc a fost filmat când sare dintr-un camion în Brăila. Imaginile au devenit virale VIDEO

Legea porcului, aprig contestată de ţăranii români

În urmă cu 12 ani, Guvernul aproba o hotărâre prin care sacrificarea porcilor şi a mieilor trebuia făcută doar prin metoda asomării. În cazul în care ar fi apelat la metoda clasică de sacrificare, proprietarii de porci ar fi fost sancţionaţi cu amenzi cuprinse între 100 şi 10.000 de lei. În cele din urmă, asomarea s-a dovedit un eșec, după mult circ mediatic.

Acum, o nouă lege încearcă să impună câte animale pot fi crescute în gospodărie şi cu ce să fie hrănite. Legea porcului, care a fost validată de Senat, le interzice țăranilor să crească mai mult de cinci animale în gospodărie. Scopul ar fi prevenirea activităților comerciale neautorizate.

Cei prinşi că deţin şi al șaselea porc vor plăti o amendă de 5000 de lei. Țăranii vor avea totuşi posibilitatea să crească chiar și 15 porci pentru comercializare, însă pentru această activitate vor trebui să își facă firme și să obţină autorizaţii sanitar-veterinare.

Citeste si De ce se taie porcul de Crăciun. Obiceiul, păstrat încă de pe vremea dacilor și romanilor. Care sunt tradițiile și ce cuvinte magice se rostesc după proces!