TÂLHAR la 13 ani. Un minor este cercetat după ce a furat bani din casa unui alt copil

Un băiat în vârstă de 13 ani din municipiul Vaslui este cercetat penal de poliţişti pentru tâlhărie.

RomaniaTV.net
14 mai 2013, 17:46
TÂLHAR la 13 ani. Un minor este cercetat după ce a furat bani din casa unui alt copil

Puştiul a ajuns pe mâna autorităţilor după ce a smuls un lănţişor din aur de la gâtul unui băiat de zece ani şi, într-un alt caz, a intrat în casă peste un copil de şapte ani şi a luat suma de 850 lei, informează Mediafax.

Potrivit IPJ Vaslui, minorul cercetat a tâlhărit un băiat de zece ani în timp ce acesta din urmă se afla la joacă în spatele blocului. Practic, copilul de 13 ani a trecut în fugă pe lângă băiat şi i-a smuls lănţişorul din aur pe care-l purta la gât.

În cel de-al doilea caz, minorul l-a urmărit pe copilul de şapte ani până în faţa apartamentului, iar în momentul în care a ajuns în dreptul uşii şi a deschis-o l-a împins înăuntru, după care a luat dintr-o geantă suma de 850 de lei.

„La sesizarea părinţilor celor doi copii, poliţiştii l-au identificat pe autor, reuşind să recupereze de la acesta suma de 600 de lei. Restul banilor au fost cheltuiţi de minor în sălile de jocuri de noroc. În ceea ce priveşte lănţişorul din aur, acesta a fost amanetat la o casă de profil din municipiul Vaslui”, a declarat, marţi, purtătorul de cuvânt al IPJ Vaslui, Mihaela Ştraub.

În pofida vârstei pe care o are, copilul de 13 ani este suspect şi de comiterea mai multor furturi din locuinţe şi autoturisme în municipiul Vaslui.