Talibanii anunţă o încetare a focului în zone afectate de seismul de 7,5 grade din Afganistan

Talibanii afgani au anunțat joi o încetare a focului în zone din țară afectate de seismul de 7,5 grade care a zguduit luni regiunea munților Hindu Kush, provocând decesul a peste 400 de oameni, majoritatea în Pakistan și Afganistan, transmite DPA.

29 oct. 2015, 09:18
Talibanii anunţă o încetare a focului în zone afectate de seismul de 7,5 grade din Afganistan

‘I-am sfătuit pe mujahedinii noștri să se abțină de la a ataca pe oricine încearcă să ajute victimele cutremurului’, a declarat purtătorul de cuvânt al talibanilor, Zabiullah Mujahid, menționând că se referă ‘inclusiv la administrația de la Kabul’.

Dacă însă luptători talibani vor fi atacați, ei vor riposta, a indicat el, fără însă a preciza cât timp va dura încetarea focului și în ce provincii se va aplica.

Primele imagini surprinse în timpul cutremurului din Afganistan. Bilanţul morţilor se apropie de 400 VIDEO

Provinciile afgane cele mai afectate de seism sunt Badakhshan, Takhar, Nuristan, Kunar, Nangarhar, Kabul și Baghlan.

‘Nu suntem la curent cu acest anunț și nu i se poate da crezare până când guvernul afgan nu îl confirmă’, a reacționat Mohammad Aslam Sayyaf, șeful serviciului de urgență din cadrul Autorității pentru managementul dezastrelor. ‘Departamentele noastre au început de ieri, în mod activ, eforturile de asistență de urgență în provinciile afectate, sub îndrumarea guvernatorilor acestora’, a mai declarat Sayyaf.