Tamerlan Ţarnaev, autorul atenatelor de la Boston, a fost înmormântat în SUA, într-un loc secret

Unul dintre autorii atentatului de la Boston, Tamerlan Ţarnaev, a fost înmormântat. Anunţul a fost făcut de Poliţie, care nu a dezvăluit locul înhumării.

RomaniaTV.net
10 mai 2013, 07:15
Tamerlan Ţarnaev, autorul atenatelor de la Boston, a fost înmormântat în SUA, într-un loc secret

Înmormântarea lui Tamerlan Ţarnaev, unul dintre autorii atentatelor cu bombă de la Boston, din timpul Maratonului internaţional a provocat controverse în societatea americană, sătulă de terorişti. Societatea s-a împărţit practic, în două, unii fiind împotriva înmormântării lui Tamerlan în America, iar alţii fiind pentru. Pe fondul acestor păreri controversate, un român din Colorado s-a oferit să-l îngroape pe teroristul de origine cecenă… într-o fosă septică, pentru că niciun cimitir nu l-a acceptat.

Tamerlan, de 26 de ani, a decedat în timpul unui schimb de focuri cu poliţia. El a organizat dublul atentat de pe 15 aprilie, de la Boston, soldat cu trei morţi şi peste 260 de răniţi.

Împreună cu fratele său, Djohar, intenţiona iniţial să comită atentate sinucigaşe cu ocazia Zilei Naţionale a Statelor Unite, pe 4 iulie. S-au răzgândit după ce au reuşit să fabrice mai devreme bombele artizanale. Cei doi fraţi ceceni au vrut, de asemenea, după atentate, să aniverseze „evenimentul” la New York, unde voiau să pună alte bombe, după cum a dezvăluit presa americană.