Tampa Bay Buccaneers a câştigat pentru a doua oară Super Bowl

Tampa Bay Buccaneers a câştigat pentru a doua oară, duminică noaptea, Super Bowl, finala campionatului de fotbal american NFL. Tampa Bay s-a mai impus în finală în 2002.

08 feb. 2021, 08:49
Tampa Bay Buccaneers a câştigat pentru a doua oară Super Bowl

Tampa Bay Buccaneers a câştigat pentru a doua oară Super Bowl. Formaţia din Florida a învins, pe teren propriu, în faţa celor de la Kansas City Chiefs, cu scorul de 31-9. A fost pentru prima dată în istorie când o echipă a jucat finala NFL pe propria arenă şi a treia oară când o formaţie (Kansas City) nu reuşeşte să înscrie un touchdown în ultimul act.

Tampa Bay Buccaneers a câştigat pentru a doua oară Super Bowl

Tom Brady, 43 de ani, a obţinut cel de-al şaptelea trofeu din carieră, în zece finale disputate, ambele performanţe fiind recorduri ale competiţiei. El a fost ales a cincea oară MVP-ul meciului pentru Trofeul „Vince Lombardi”, de asemenea un record. Tom Brady a venit la Tampa Bay în martie trecut, după 20 de ani petrecuţi la New England Patriots.

Contract mai mare decât ale lui Messi şi Ronaldo la un loc semnat de un jucător american. Cate sute de milioane va încasa

Kansas City era campioana en-titre şi are două titluri în palmares.  La ediţia cu numărul 55 a Super Bowl au asistat 25.000 de spectatori (cea mai redusă prezenţă din istorie), cu respectarea măsurilor de distanţare fizică, din cauza pandemiei de coronavirus. Raymond James Stadium are o capapacitate de 65.000 de locuri.