Contract mai mare decât ale lui Messi şi Ronaldo la un loc semnat de un jucător american. Cate sute de milioane va încasa

Quarterback-ul vedetă al echipei de fotbal american Kansas City Chiefs, Patrick Mahomes, câştigător al ultimei ediţii a Super Bowl-ului în luna februarie, s-a înţeles cu clubul său pentru prelungirea contractului cu zece ani, pentru suma de 450 milioane dolari, conform site-ului ESPN, citat de AFP.

RomaniaTV.net
08 iul. 2020, 09:29
Contract mai mare decât ale lui Messi şi Ronaldo la un loc semnat de un jucător american. Cate sute de milioane va încasa

Acesta este cel mai mare contract din istoria sportului, depăşind cele 426,5 milioane dolari ale jucătorului de baseball Mike Trout, de la Los Angeles Angels (MLB), care a semnat în martie 2019 pentru 12 ani.

În vârstă de doar 24 de ani, Mahones are deja în palmares un titlu de cel mai bun jucător al ligii profesioniste de fotbal american (NFL) în 2018 şi un trofeu Super Bowl, câştigat în februarie în faţa formaţiei San Francisco 49ers (31-20).

Noul angajament al lui Patrick Mahomes este de trei ori mai mare decât fostul record din NFL, care a aparţinut unui alt quarterback, Matt Ryan, de la Atlanta Falcons, care şi-a prelungit contractul pentru 150 milioane dolari pe cinci ani în 2018.

Jucătorul este legat de Kansas City Chiefs până la finalul sezonului 2031, prelungirea intrând în vigoare odată cu încheierea actualului contract în 2022.

Quarterbackul ar putea ajunge chiar la 503 milioane de dolari, informează ESPN.

Prelungirea contractului include și o clauză uriașă care va fi activată în cazul unei accidentări, de 140 de milioane de dolari. Noul contract intră in vigoare din 2023. Până atunci, Mahomes va primi 83 de milioane de dolari, mai scrie sursa citată.

Citeşte şi: Simona Halep, moment de sinceritate: „Nu e nici o şansă pentru mine să fac asta. Nu prea înţeleg cum stă treaba”