Tânăr arestat după ce la locuinţa acestuia a fost descoperită o seră unde cultiva cannabis

Un tânăr de 22 de ani a fost arestat preventiv pentru 20 de zile, sub acuzaţiile de introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc, după ce la locuinţa acestuia din oraşul Slănic, judeţul Prahova, a fost descoperită o seră în care bărbatul cultiva cannabis.

RomaniaTV.net
05 mart. 2012, 12:41
Tânăr arestat după ce la locuinţa acestuia a fost descoperită o seră unde cultiva cannabis

Magistraţii de la Secţia Penală a Tribunalului Prahova au emis mandat de arestare preventivă, pentru 20 de zile, pe numele unui tânăr de 22 de ani, fără antecedente penale, în locuinţa căruia au fost descoperite, în urma unor percheziţii, peste 900 de grame de materie vegetală şi tulpini vegetale cu aspect de cannabis, precum şi o micro-seră în care tânărul cultiva canabis, potrivit Mediafax.

Procurorii care anchetează acest caz au stabilit că, în cursul anului 2010, bărbatul a introdus în ţară 100 de grame rezină de canabis şi seminţe de canabis pe care le-a plantat ulterior la domiciliul său. Pentru a asigura toate condiţiile ca plantele să se dezvolte, tânărul a montat becuri, neoane şi un uscător de păr care funcţionau încontinuu, iar pentru a nu plăti factura de curent electric se racordase ilegal la reţeaua de electricitate.

Potrivit anchetatorilor, tânărul folosea drogurile pentru consum propriu, dar le şi oferea altora, printre cei cărora le-a furnizat droguri numărându-se minori.

Bărbatul a fost arestat preventiv sub acuzaţiile de introducere în ţară de droguri de risc, comercializare de droguri de risc către consumatori minori, trafic de droguri de risc, şi furt de energie electrică în formă calificată.

Hotărârea pronunţată de Tribunalul Prahova este definitivă întrucât nici inculpatul, dar nici procurorul nu au exercitat calea de atac a recursului.