Tânăr arestat pentru trafic de minori, după ce a drogat şi obligat o adolescentă să se prostitueze

Un tânăr în vârstă de 20 de ani din Bârlad a fost arestat, vineri, pentru trafic de minori. Băiatul a obligat o adolescentă de 17 ani să se prostitueze, acesta ţinând-o sub control cu ajutorul substanţelor etnobotanice.

RomaniaTV.net
09 dec. 2011, 20:33
Tânăr arestat pentru trafic de minori, după ce a drogat şi obligat o adolescentă să se prostitueze

Potrivit Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate (SCCO) Vaslui, tânărul a obligat, în perioada 2010-2011, o adolescentă să practice prostituţia în municipiul Bârlad. Sumele percepute clienţilor erau cuprinse între 10 şi 100 de lei.

Pentru a reuşi să o ţină sub control, susţin anchetatorii, tânărul îi asigura în permanenţă adolescentei substanţe etnobotanice, după care o constrângea să întreţină relaţii sexuale cu diverse persoane, fie în apartamentul lui, fie în diverse pensiuni din împrejurimile Bârladului.

În urma investigaţiilor, s-a constatat că victima a fost constrânsă atât moral cât şi fizic de tânărul acuzat de proxenetism, prin punerea sub o stare de dependenţă şi asigurarea pentru consum de substanţe cu proprietăţi psihoactive, denumite generic etnobotanice. Atât clienţii cât şi locurile în care minora trebuia să întreţină raporturi sexuale erau asigurate de învinuit, iar sumele de bani rezultate erau însuşite de acesta. De altfel, minora a fost identificată de poliţişti, în urma unei percheziţii la domiciliul tânărului de 20 de ani„, a declarat, pentru Mediafax, şeful SCCO Vaslui, Doru Laşcu.

Reţinut iniţial pentru 24 de ore, tânărul a fost prezentat de procurorii vasluieni ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism instanţei cu propunerea de arestare preventivă. Magistraţii Tribunalului Vaslui au emis pe numele său mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile, sub acuzaţia de trafic de minori.