Tânăr căzut în fântână, operaţiune dificilă de salvare

Pompierii militari au întreprins, sâmbătă, în comuna băcăuană Luizi Călugăra, o dificilă acţiune de salvare a unui tânăr care a căzut într-o fântână adâncă de peste 30 de metri.

RomaniaTV.net
06 iul. 2013, 14:58
Tânăr căzut în fântână, operaţiune dificilă de salvare

„Am reuşit să-l readucem în viaţă la suprafaţă după o operaţiune foarte dificilă, datorită adâncimii şi îngustimii fântânii. Un membru al echipajului deplasat la locul accidentului a coborât cu ajutorul unei frânghii în fântână şi, cu ajutorul colegilor, prin manevre conduse cu grijă, s-a salvat viaţa băiatului”, a declarat locotenentul Andrei Grecu, purtător de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Bacău, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, nu se cunosc cauzele accidentului, dar unii localnici vorbesc de faptul că tânărul, care se afla pe un ATV, a dorit să scoată apă din fântână, s-a dezechilibrat şi a căzut în fântână. Un sătean care a văzut scena a sunat la serviciul unic 112, iar în zonă s-a deplasat şi un echipaj SMURD ce va transporta victima la Spitalul Judeţean de Urgenţe Bacău pentru investigaţii medicale.

În acest an, pompierii militari din Bacău au mai intervenit pentru scoaterea din fântâni a cinci persoane căzute accidental, două dintre acestea, un bărbat şi o femeie, pierzându-şi viaţa după accidentele suferite.