Tânăr de 18 ani, în stare gravă la spital după ce a fost lovit de o ambulanţă

Un tânăr în vârstă de 18 ani, din localitatea vasluiană Dumeşti, a fost transportat în stare gravă la spital, joi dimineaţă, după ce a fost lovit de o ambulanţă care se deplasa la o urgenţă.

RomaniaTV.net
16 aug. 2012, 11:43
Tânăr de 18 ani, în stare gravă la spital după ce a fost lovit de o ambulanţă

Potrivit cercetărilor poliţiştilor vasluieni, accidentul a avut loc în localitatea Todireşti, pe DN 15D Vaslui-Roman, în momentul în care tânărul traversa strada în fugă fără să se asigure.

Iniţial, adolecentul a primit îngrijiri medicale de la echipajul de pe ambulanţă, apoi a fost preluat de aceeaşi autosanitară şi transportat la spital.

„Accidentul a avut drept cauză traversarea străzii în mod neregulamentar de către victimă care nu s-a asigurat în pofida faptului că ambulanţa avea pornite semnalele acustice şi luminoase. Adolescentul de 18 ani a fost diagnosticat cu comă de gradul IV, fiind transferat la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi”, a declarat, joi, pentru corespondentul MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al judeţului Vaslui, Loredana David.

Ambulanţa care l-a accidentat pe tânăr se deplasa la o urgenţă în localitatea vasluiană Băceşti, de unde urma să preia o pacientă gravidă.

După producerea accidentului, Serviciul de Ambulanţă Vaslui a trimis o altă salvare la Băceşti.

Pe numele şoferului amublanţei, un bărbat în vârstă de 38 de ani, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă.