Tânăr de 19 ani, omorât de ursul pe care îl îngrijea, într-o rezervaţie din Suedia. Tragedia s-a petrecut sub ochii vizitatorilor

O adevărată dramă s-a petrecut vineri într-un parc natural din Suedia, unde patru vizitatori au asistat la uciderea unui tânăr îngrijitor, în vârstă de numai 19 ani, de către un urs brun.

04 aug. 2017, 17:37
Tânăr de 19 ani, omorât de ursul pe care îl îngrijea, într-o rezervaţie din Suedia. Tragedia s-a petrecut sub ochii vizitatorilor

Orsa Rovdjurspark, din Suedia, este una dintre cele mai mari rezervaţii naturale din Europa, iar vineri s-a produs aici o tragedie. Tânărul de 19 ani făcea curăţenie în spaţiul în care locuia ursul, însă animalul nu se afla în momentul acela acolo. Între timp însă ursul s-a întors şi când l-a văzut pe îngrijitor acolo l-a atacat şi l-a rănit mortal. Totul s-a petrecut sub privirile a patru vizitatori, care se aflau acolo pentru a vedea cum este să lucrezi ca îngrijitor de animale. Deşi au asistat direct la scenă, aceştia au scăpat nevinovaţi. La faţa locului a sosit un elicopter, care l-a dus pe tânăr la spital, dar rănile au fost prea grave, astfel că acesta nu a supravieţuit.

Sven Brunberg, purtătorul de cuvânt al parcului, a declarat că ursul, un animal în vârstă de doi ani, a fost împuşcat după acest atac. Orsa Rovdjurspark, care se află la aproximativ 330 km nord de capitala Suediei, Stockholm, are în incinta sa mai multe specii de prădători, inclusiv leoparzi, lupi şi râși.

Un incident oarecum similar s-a mai petrecut şi în 2012, când o angajată a unei rezervaţii aflate la sud de Stockholm a fost omorâtă de mai mulţi lupi pe care îi creştea. Kolmarden Wildlife Park a fost amendat atunci cu patru milioane de coroane (aproximativ 400.000 euro), pentru neglijenţă, iar un fost director al parcului a fost găsit vinovat de omor prin imprudenţă, ca urmare a nerespectării legilor suedeze privitoare la locul de muncă.