Tânăr de 19 ani reţinut după ce s-a dat drept preot şi a strâns bani pentru construirea unei biserici

Un tânăr de 19 ani care pretindea că este preot a fost reţinut în Galaţi. Folosindu-se de această minciună, tânărul a reuşit să strângă o sumă uriaşă de bani de la înmormântări şi în scopul construirii unei biserici.

08 sept. 2021, 17:36
Tânăr de 19 ani reţinut după ce s-a dat drept preot şi a strâns bani pentru construirea unei biserici

În urma percheziţiilor efectuate la locuinţa tânărului suspectat de înşelăciune în formă continuată, fals material în înscrisuri oficiale şi exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi, informează Mediafax. Din cercetări a reieşit faptul că, timp de aproximativ un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot creştin-ortodox, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare şi construirii unei biserici, tânărul ar fi primit donaţii de la diferite persoane din ţară şi din străinătate.

Citeste si Cum erau convinse tinerele racolate de interlopul Valter, fratele lui Cosmos Tănase, să se prostitueze

Prejudiciul stabilit, până în prezent, este de aproximativ 11.000 de lei. La percheziţie au fost găsite mai multe „materiale”,din acestea rezultând probabilitatea existenţei şi altor victime”, transmite Poliţia Galaţi.

Din cercetări a rezultat că, timp de aproximativ un an, folosindu-se de calitatea falsă de preot, sub pretextul strângerii unor ajutoare financiare pentru înmormântare şi construirea unei biserici, tânărul ar fi primit donaţii de la diferite persoane din ţară şi din străinătate, prejudiciul stabilit, până în prezent, fiind de aproximativ 11.000 de lei. În urma percheziţiei domiciliare, au fost administrate mai multe mijloace materiale de probă, din acestea rezultând posibilitatea existenţei şi altor victime, întreg prejudiciul cauzat urmând a fi stabilit pe parcursul cercetărilor„, precizează IPJ Galaţi.

Tânărul a fost reţinut pentru 24 de ore şi miercuri va fi Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, cu propunere de arestare preventivă.

Citeste si Imagini incredibile! Copil de grădiniță lăsat să conducă o mașină. „Copilul avea în jur de 2 – 3 ani. Conducea mașina și mergea haotic”