Tânăr de 19 ani, sfâşiat de urs în Harghita. Preşedinte CJ: „Cât timp mafia ursului există şi este alimentată, suntem cu mâinile legate!”

Un tânăr în vârstă de 19 ani, din judeţul Harghita, a ajuns la spital cu răni grave, după ce a fost atacat de urs. Preşedintele Consiliului Judeţean atrage atenţia că există o mafie a urşilor susţinută cu fonduri şi resurse.

03 aug. 2022, 11:31
Tânăr de 19 ani, sfâşiat de urs în Harghita. Preşedinte CJ: „Cât timp mafia ursului există şi este alimentată, suntem cu mâinile legate!”

Tânăr de 19 ani, sfâşiat de urs în Harghita. Băiatul se afla împreună cu familia sa la pășune pentru a-și coborî animalele în sat, urmând să le pună la adăpost peste noapte.

Tânăr de 19 ani, sfâşiat de urs în Harghita. Băiatul a fost rănit grav

Citeşte şi FOTO: Pericol în toiul nopții, în Cluj! Un urs imens a ieșit din pădure, la plimbare: „Nu vă fotografiați cu el!”

Tânărul a fost salvat din ghearele ursului de familia sa. Părinţii şi fratele băiatului au reuşit să sperie animalul cu ajutorul unui tractor. Tânărul de 19 ani a suferit răni la braţ, piept şi la cap. Acesta a fost transportat de urgenţă la Spitalul Municipal din Odorheiu Secuiesc.

Preşedintele Consiliului Judeţean Harghita Borboly Csaba susţine că există o mafie a urşilor, susţinută cu fonduri şi resurse.

”Suprapopularea în cazul ursului brun carpatin nu este o poveste! Cine nu crede să vină în judeţul Harghita şi să constate cu ce pericole se confruntă oamenii! Din păcate acelaşi urs care a mai atacat în trecut în satul Văleni, comuna Feliceni, azi şi-a ales o nouă victimă, un tânăr de 19 ani care împreună cu familia aduna turma să o pună la adăpost. Cât timp mafia ursului există şi este alimentată, suntem cu mâinile legate!”, a scris preşedintele CJ Harghita pe pagina sa de Facebook.

Anul trecut, în judeţul Harghita au fost înregistrate aproximativ 700 de pagube provocate de urşi. Oamenii sunt îngrijoraţe deoarece an de an numărul animalele creşte.

„Ar trebui să luăm exemplu de la alte ţări unde banii din fondurile europene sunt destinaţi special pentru această cauză. Există o mafie a urşilor, susţinută cu fonduri şi resurse, şi până acest lucru există nu se poate face nimic. Câte victime mai trebuie să fie pentru a înţelege – Cu ursul nu-i de joacă!” a mai scris preşedintele Consiliului Judeţean Harghita.

Citeşte şi Tanczos Barna, ironic cu bucureștenii care se opun împușcării urșilor: „Se vor trezi cu ursul în Cișmigiu, dacă nu avem grijă”