Tanczos Barna, ironic cu bucureștenii care se opun împușcării urșilor: „Se vor trezi cu ursul în Cișmigiu, dacă nu avem grijă”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, le-a transmis bucureștenilor, care au spus că nu e bine ca ursul să fie împușcat, că se vor trezi cu ursul în Cișmigiu.

27 iul. 2022, 16:06
Tanczos Barna, ironic cu bucureștenii care se opun împușcării urșilor: „Se vor trezi cu ursul în Cișmigiu, dacă nu avem grijă”

Tanczos Barna a spus că ursul nu are ce căuta în intravilan, în zona locuită.

”Pericolul se va generaliza și vor fi afectate comunitățile dar, din păcate, și persoanele care vor fi atacate. În ultimii ani, după ce s-a eliminat complet intervenția umană, statistica arată că numărul județelor în care sunt conflicte om-urs crește și animalele vin spre câmpie.

Dacă nu înțelegem că trebuie luate măsuri și că populația de urs își are habitatul natural în pădure și nu este normal să umplem cu urși și Delta Dunării, și Timișoara și Bucureștiul și Baia Mare, vom ajunge în situația respectivă.

Este șocant pentru un bucureștean în momentul în care ajunge ursul în București, dar era previzibil, și acei bucureșteni care au spus că nu trebuie nicio intervenție umană și nu este bine ca ursul să fie împușcat, se vor trezi cu ursul în Cișmigiu, dacă nu avem grijă”, a declarat Barna, la TVR Info.

Citește și Tanczos Barna vrea să crească suprafeţele împădurite din România: Este singura soluţie pentru stăpânirea schimbărilor climatice

Citește și Amenzi de până la 100.000 lei pentru arderea miriştilor. Tanczos Barna: Trebuie să stopăm fenomenul arderilor ilegale de vegetaţie