Tânăr de 22 de ani din Iaşi condamnat la închisoare pe viaţă după ce şi-a ucis vecinii

Un tânăr de 22 de ani din Iaşi a fost condamnat la închisoare pe viaţă după ce şi-a ucis vecinii pentru a face rost de bani ca să-şi cumpere etnobotanice.

25 nov. 2020, 11:35
Tânăr de 22 de ani din Iaşi condamnat la închisoare pe viaţă după ce şi-a ucis vecinii

Curtea de Apel Iaşi l-a condamnat la închisoare pe viaţă pe Răzvan Butuc, un tânăr de 22 de ani din Iaşi acuzat de omor calificat. Potrivit legislaţiei româneşti, Butuc va putea să ceară eliberarea condiţionată abia peste 25 de ani, scrie ziaruldeiasi.ro.

Victimele sunt Elena şi Radu Şîpoteanu, mamă şi fiu, vecini ai tănărului criminal de aproximativ 13 ani.

Potrivit anchetatorilor, Răzvan Butuc era dependent de droguri atunci când a comis fapta, iar expertiza pshiatrică a indicat că avea discernământ în momentul comiterii crimelor.

Crimele pentru care a fost condamnat la închisoare pe viaţă Razvan Butuc s-a produs în 9 aprilie 2019. În aceas zi, Răzvan Butuc a mers la apartamentul vecinilor săi şi l-a rupat de Radu Şîpoteanu să îi împrumute telefonul, pentru a suna un prieten.

„Numitul Şîpoteanu Radu a fost de acord şi s-a îndreptat spre telefon, dar, în momentul în care a vrut să închidă uşa, inculpatul a împins uşa cu mâna, după care l-a prins de cămaşă şi l-a tras în bucătărie. Deşi victima îl întreba ce doreşte, inculpatul nu i-a răspuns”, au precizat judecătorii.

Tânărul l-a înjunghiat de vecin cu un cuţit de bucătărie, chiar în faţa mamei sale.

De frică, femeia a început să ţipe şi pentru a o oprit criminalul a luat-o la bătaie până când femeia a dat cu capul de marginea patului.

Criminalul i-a încuiat în casă pe vecini şi a plecat. A revenit la apartament după aproximativ o oră şi a găsit-o pe femeie în viaţă. Atunci tânărul de 22 de ani a sugrumat-o. După ce a omorât-o şi pe femeie, tânărul a sustras din apartament două telefoane mobile şi un pachet de ţigări şi a fugit. A vândut cu 50 de lei unul dintre telefoane şi a mers direct să-şi cumpere substanţe etnobotanice.

Citeşte şi: Crimă pasională, după ce un bărbat şi-a ucis iubita din gelozie: „Nu a fost intenţia mea să o sufoc. Eram disperat!”

În zilele următaore, Razvan Butuc a revenit la apartament de unde a mai furat suma de 150 de lei dintr-un portofel, o combină muzicală, pe care a vândut-o cu 50 de lei.

Crimele au fost descoperite în 23 aprilie 2019 după ce vecinii au sunat la 112 şi au anunţat că din apartamentul familiei Şîpoteanu venea un miros greu.