Tânăr de 24 de ani, bătut până la moarte din cauza orientării sale sexuale. Mii de manifestanţi au denunţat „crimele homofobe”

Samuel Luiz Muniz, un spaniol în vârstă de 24 de ani, a murit în urma bătăilor încasate în weekend, din pricina orientării sale sexuale. El a fost găsit inconştient în apropierea unei discoteci, în oraşul A Coruña, în nord-vestul Spaniei.

06 iul. 2021, 14:54
Tânăr de 24 de ani, bătut până la moarte din cauza orientării sale sexuale. Mii de manifestanţi au denunţat „crimele homofobe”

Tânăr de 24 de ani, bătut până la moarte din pricina faptului că era homosexual. Familia acestuia denunţă o ”crimă homofobă”, relatează AFP, citat de News.ro. Tragedia a avut loc la doar câteva zile după săptămâna Pride în Spania, un loc cunoscut al unor evenimente LGBT+.

Uciderea tânărului a declanşat un val de manifestaţii. Mii de manifestanţi, între care unii agitau steaguri curcubeu, au răspuns astfel apelului unui mare număr de asociaţii LGBT+.

Dreptate pentru Samuel. Homofobia şi fascismul sunt acelaşi lucru”, scria pe o banderolă uriaşă purtată de manifestanţii care au mărşăluit luni seara de la celebra Piaţă Puerta del Sol, la Madrid, potrivit AFPTV.

Nu sunt lovituri, sunt asasinate”, ”Stop homofobiei”, ”Tot ceea ce vreu este să trăiesc” sau ”Ei sunt pe cale să ne omoare”, sunt câteva dintre sloganele care putea fi citite pe pancarte.

Citeste si Un celebru model, membru al comunităţii LGBTQ, agresat în Mega Image: „Uitaţi-vă ce-mi face. Mă ia în braţe” VIDEO

Poliția a anunțat că 13 persoane au fost arestate în acest caz care nu este încă finalizat. Instituţia a anunţat că nu se pronunță pentru moment privind motivația acestei crime.

Manifestații în Spania după uciderea lui Samuel

Manifestaţii de amploare au avut loc şi la Barcelona, dar şi în alte orașe spaniole.

Deşi Spania este una dintre cele mai tolerante țări, se înregistrează o creștere a actelor de violență împotriva minorităților sexuale. Potrivit celor mai recente cifre, în 2019, au fost aproape 300 de atacuri îndreptate împotriva celor care fac parte din comunitatea LGBT, cu 9% în creștere față de anul anterior. Poliția afirmă chiar că, în realitate, sunt mult mai multe pentru că majoritatea nu sunt raportate.

„Sunt convins că ancheta poliţiei îi va găsi în curând pe autorii asasinatului lui Samuel şi va face lumină deplină asupra faptelor. Acesta este un act sălbatic şi lipsit de milă. Drepturile şi libertăţile nu vor da înapoi. Spania nu va tolera acest lucru”, a scris luni seara, pe Twitter, premierul socialist Pedro Sanchez.

Citeste si Un nou scandal pe tema educaţiei sexuale, de data aceasta în Comisia de Muncă a Camerei Deputaţilor: „Copiii trebuie să ştie să se protejeze, dar nu să vorbim la varste aşa fragede, că îi bulversăm”