Tânăr de 24 de ani împuşcat de un prieten în timpul unei partide ilegale de vânătoare

Gest șocant al unui vânător din Caras Severin! Bărbatul și-a împușcat prietenul, dar a sunat la 112, sub anonimat, și a spus că s-a împușcat de unul singur, din greseala. Oamenii legii au aflat însă ca el a fost cel care l-a rănit, iar partida de vânătoare la care participau a fost una ilegală.

08 nov. 2022, 08:36
Tânăr de 24 de ani împuşcat de un prieten în timpul unei partide ilegale de vânătoare

Un tânăr de 24 de ani, din comuna Teregova, a fost împuşcat din greşeală în timpul unei partide ilegale de vânătoare care a avut loc în zona localităţii Rusca. Incidentul a avut loc duminică seara, vinovat fiind un bărbat de 47 de ani, din Teregova, care, în timp ce se afla pe un fond de vânătoare, fără să deţină autorizaţie, ar fi făcut uz de armă fără drept, rănindu-l pe tânărul de 24 de ani.

Ulterior, bărbatul de 47 de ani l-a transportat pe cel de 24 de ani de la locul evenimentului până la intrarea în localitatea Rusca, unde a fost preluat de către părinţii acestuia, transportat la domiciliu şi apoi la spital. Tânărul de 24 de ani era rănit în zona toracelui şi a piciorului drept.

Citeşte şi: Fiul șefului Poliției Locale din Agigea, împușcat mortal la o vânătoare de mistreţi. A fost deschis dosar penal pentru braconaj şi ucidere din culpă

Bărbatul de 47 de ani figurează ca deţinător de permis de armă, de la domiciliul acestuia poliţiştii ridicând trei arme de vânătoare, una cu glonţ şi două cu alice, scrie Agerpres.

De asemenea, şi tânărul de 24 de ani figurează ca deţinător legal de armă, de la acesta poliţiştii ridicând două arme de vânătoare.

Citeşte şi: Un adolescent de 17 ani s-a împuşcat cu o armă de vânătoare a tatălui său

În acest caz a fost deschisă o anchetă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de vătămare corporală din culpă, uzul de armă fără drept şi braconaj, în vederea stabilirii cu exactitate a cauzelor şi împrejurărilor în care s-a produs incidentul.

Incidentul vine la o zi după ce fiul șefului Poliției Locale din Agigea, un bărbat de 36 de ani, a fost împușcat mortal la o partidă de vânătoare organizată în județul Vrancea. Incidentul s-a petrecut într-o pădure din localitatea Andreiașu de Jos.

Potrivit anchetatorilor, partida de vânătoare de mistreți era autorizată, dar nu toți participanții aveau permis de acces la acțiune. Se pare că victima și un alt constănțean erau cei fără permis.

Polițiștii bănuiesc că fiul șefului Poliției Locale din Agigea a fost împușcat accidental chiar de prietenul cu care venise la vânătoare. Inițial s-a crezut că bărbatul s-ar fi împușcat din greșeală în abdomen.

Procurorii au decis să îl cerceteze pe prietenul bărbatului de 36 de ani pentru ucidere din culpă, nerespectarea regimului armelor și munițiilor, uz de armă fără drept și braconaj.