Tânăr diagnosticat cu COVID-19 după o vacanţă la Costineşti. A intrat în contact cu zeci de persoane

Un tânăr din judeţul Dâmboviţa care a mers la mare cu un autocar alături de alte 26 de persoane a fost diagnosticat cu COVID-19, după ce a revenit în Dâmboviţa şi a mers la spital. Cei 26 de turişti cu care bărbatul a intrat în contact direct au intrat în carantină. 

RomaniaTV.net
08 aug. 2020, 17:17
Tânăr diagnosticat cu COVID-19 după o vacanţă la Costineşti. A intrat în contact cu zeci de persoane

Un tânăr din Dâmboviţa s-a prezentat la spital după o vacanţă la mare. Medicii l-au testat pentru COVID-19, iar rezultatul a fost pozitiv, scrie news.ro.

În cadrul anchetei epidemiologice, cei de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Dâmboviţa au aflat că bărbatul fusese la mare, la Costineşti, cu un autocar alături de alţi 26 de oameni. Aceştia se aflau încă în vila din Costineşti unde a fost cazat şi bărbatul diagnosticat cu COVID-19.

În aceste condiţii, DSP Dâmboviţa a luat legătura cu DSP Constanţa care a dispus trimiterea celor 26 de turişti, consideraţi contacţi direcţi, la locuinţele lor, cu toţii fiind introduşi în carantină, a precizat sursa citată.

Citeşte şi: Şase judeţe şi Bucureştiul, în atenţia autorităţilor din cauza exploziei cazurilor de COVID. Explicaţia ministrului Nelu Tătaru