Tânăr în vârstă de 25 de ani, în stare gravă după ce a fost atacat de urs. A fost salvat în ultima clipă de câinii care îl însoţeau

Un tânăr în vârstă de 25 de ani, din Harghita, a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost atacat de urs. Animalul sălbatic a fost alungat de câinii bărbatului. Autoritățile intervin tot mai des în evacuarea urșilor din gospodăriile oamenilor.

01 sept. 2021, 14:16
Tânăr în vârstă de 25 de ani, în stare gravă după ce a fost atacat de urs. A fost salvat în ultima clipă de câinii care îl însoţeau

Tânăr în vârstă de 25 de ani, în stare gravă după ce a fost atacat de urs. Este vorba despre un cioban din Harghita care ieşise cu vacile în apropierea comunei Voșlăbeni.

Tânăr în vârstă de 25 de ani, în stare gravă după ce a fost atacat de urs

Citeşte şi Șoșoacă, furioasă pe turiștii care sperie urșii în loc să-i hrănească: „Și animalele au drepturi! De ce nu sunt ținute în siguranță ca pe vremea lui Ceaușescu?” VIDEO

Bărbatul se afla cu vacile la păscut la doar câteva sute de metri de localitate în momentul în care s-a întâlnit cu ursul. Animalul sălbatic l-a atacat de două ori. Ciobanul a reuşit să scape cu viaţă datorită câinilor care îl însoţeau. Aceştia au fost cei care l-au alungat.

Bărbatul a fost trasportat în stare gravă la Spitalul Municipal Gheorgheni.

„Pacientul se simte momentan bine, a fost stabilizat. A primit îngrijirile necesare la urgenţă, după care a fost internat la chirurgie. A avut plăgi multiple”, a spus managerul Spitalului Municipal Gheorgheni, Fulor Eniko.

Reamintim că de la începutul primăverii, în judeţul Harghita, un om a fost ucis de urs, iar alţi şapte au fost grav răniţi.

Braconieri din Dâmboviţa, cercetaţi după ce au folosit o capcană pentru a prinde un urs

Potrivit IPJ Dâmboviţa, în data de 21 august, poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Fieni, împreună cu paznicii de vânătoare, au surprins, în comuna Runcu, doi bărbaţi de 39 şi 44 de ani, în timp ce transportau un urs, pe care l-ar fi braconat prin folosirea unei capcane neautorizate.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că cei doi ar fi fost ajutaţi la transport şi de un alt bărbat, în vârstă de 74 de ani.

„În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal şi efectuează cercetări sub coordonarea procurorului de caz pentru comiterea infracţiunilor prevăzute de art. 44 şi art. 42 din Legea vânătorii şi a protecţiei fondului cinegetic nr. 407/2006”, a precizat sursa citată.

Citeşte şi Momentul terifiant în care un urs atacă un turist care încearcă să îl fotografieze VIDEO