Tânăra care a aruncat de la etaj o fetiţă, la un centru social, cercetată pentru tentativă de omor

Tânăra de 23 de ani suspectată că a aruncat de la etajul unui centru social din Câmpulung un copil cu handicap şi nedeplasabil este cercetată penal pentru tentativă de omor, ea fiind internată într-un spital de psihiatrie, în condiţiile în care are schizofrenie, retard şi tulburare de personalitate.

27 nov. 2013, 14:01
Tânăra care a aruncat de la etaj o fetiţă, la un centru social, cercetată pentru tentativă de omor

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu, anchetatorii au deschis dosar de cercetare penală pe numele tinerei de 23 de ani suspectată că a împins un copil cu handicap de la primul etaj al Complexului de servicii sociale pentru copii cu dizabilităţi din Câmpulung Muscel. Ea este cercetată pentru tentativă de omor, iar dosarul a fost preluat de către Parchetul Tribunalului Argeş, potrivit Mediafax.

CITEŞTE ŞI: Femeia care şi-a aruncat copilul de pe PODUL GRANT a mai încercat de două ori să-l ucidă

Între timp, tânăra a fost luată din centrul social în care era instituţionalizată de cinci ani şi a fost internată la Spitalul de Psihiatrie din Vedea, în condiţiile în care suferă de schizofrenie, retard şi tulburare dizarmonică de personalitate, a declarat, miercuri, directorul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Argeş, Adrian Macovei. De altfel, fata mai fusese internată în acest spital timp de o lună, între 15 octombrie şi 19 noiembrie, dată la care revenise în centrul social de la Câmpulung.

Pe de altă parte, fetiţa de 9 ani aruncată de la etaj de către tânără şi care iniţial a fost dusă cu maşina unui angajat al centrului la spitalul din Câmpulung, de unde a fost trimisă la Spitalul de Pediatrie din Piteşti, este internată la Spitalul „Bagdasar Arseni” din Capitală.

Potrivit directorului DGASPC Argeş, în urma investigaţiilor făcute marţi seară la „Bagdasar Arseni” şi la Spitalul „Marie Curie” din Bucureşti s-a stabilit că fetiţa nu are nicio fractură, nici leziuni interne, şi a suferit doar o rană ca cap, leziune care a fost suturată.

„A avut noroc că a căzut între două maşini, ceea ce a atenuat impactul”, a afirmat directorul DGASPC Argeş.

El a mai spus că primele constatări ale comisiei de anchetă constituite în acest caz sunt că incidentul de la Complexul de Servicii Sociale pentru copii cu dizabilităţi din Câmpulung Muscel s-a produs marţi în jurul orei 13.30, în pauza de masă.

Conform declaraţiilor angajaţilor centrului, educatoarea şi infirmiera au coborât cu ceilalţi copii la sala de mese care este situată la parterul clădirii, iar fetiţa de 9 ani, care nu se poate deplasa şi care are un regim alimentar special, a rămas singură în sala de activităţi a centrului, în timp ce tânăra de 23 de ani a rămas în camera ei, spunând că nu merge la masă fiindcă îi este somn. Angajaţii centrului spun că infirmiera a coborât la bucătărie pentru a lua porţia de hrană a fetiţei de 9 ani, iar în timp ce se afla la bucătărie tânăra de 23 de ani a intrat în sala de mese şi a împins-o peste fereastră pe fetiţă.

„Acestea sunt primele declaraţii. Vom face o anchetă amănunţită ca să vedem ce s-a întâmplat acolo”, a adăugat directorul DGASPC Argeş.

Fetiţa de 9 ani care a fost aruncată de la etaj era internată de o lună şi jumătate în centrul din Câmpulung, ea suferind de tetrapareză spastică.