Tânăra care cântărea doar 16 kilograme la 19 ani a fost externată din spital

Tânăra care cântărea doar 16 kilograme la 19 ani a fost externată miercuri. Ea a mai luat în greutate, iar medicii au considerat că poate pleca. Fata nu s-a întors însă în familie, ci a fost dusă într-un centru de plasament din Suceava.

RomaniaTV.net
08 ian. 2014, 07:40
Tânăra care cântărea doar 16 kilograme la 19 ani a fost externată din spital

Tânăra de 19 ani ajunsă la spital cântărind doar 16 kilograme a fost externată miercuri. Tânăra a luat 4 kilograme în greutate şi va ajunge în grija statului.

Ea a fost hrănită numai cu lapte şi apă cu zahăr şi doar printr-o minune este încă în viaţă.

Citeşte şi: O tânără de 19 ani din Suceva cântăreşte doar 16 kilograme şi arată ca un copil de GRĂDINIŢĂ VIDEO

Autorităţile locale ştiau bine de acest caz. Primarul comunei sucevene Moldoviţa, Traian Iliesei, susţine că familia fetei de 19 ani care are doar 16 kilograme, fiind hrănită doar cu lapte, „a făcut tot ceea ce este posibil pentru a o ajuta”, însă tânăra ar fi refuzat altă hrană, iar medicii au fost depăşiţi de acest caz.

„Din discuţiile cu familia, fata pur şi simplu a refuzat mâncarea. Nu mânca. Sora ei geamănă e un copil cum trebuie. Se întâmplă nişte cazuri medicale. Nu mănâncă. Ce poţi să faci? Ei săracii au făcut toate eforturile”, a declarat primarul din localitatea Moldoviţa, Traian Ilieşi.

„Alimentaţia s-a dat în funcţie de cum digera copilul. Din ce mi s-a spus, nu putea primi alte alimente. I se dădea mâncare pasată. În ancheta socială apare că nu există risc de abuz în cazul tinerei”, a declarat Nicoleta Danieluc, purtătorul de cuvânt DGASPC Suceava.

Medicii spun că tânăra are grave carenţe alimentare şi retard psihic, din cauza modului în care a fost crescută. Mama ei, care are probleme psihice a ţinut-o cu forţa la stadiul de bebeluş.

Tânăra are dinţii distruşi, nu i-a crescut părul, nu socializaează şi deşi are 19 ani, se bucură de o carte de colorat ca un copil.

În urma verificărilor dispuse de prefectul de Suceava, Florin Sinescu, s-a stabilit ca în cazul fetei din Moldoviţa Inspectoratul Judeţean de Poliţie să facă cercetări şi să stabilească persoanele vinovate pentru infracţiunea de „punere în primejdie a unei persoane în neputinţă de a se îngriji”, cu precizarea că pe parcursul anchetei există posibilitatea extinderii cercetărilor şi cu privire la alte infracţiuni, faţă de persoanele responsabile, potrivit Mediafax.
 
Prefectura Suceava a stabilit să facă plângeri penale împotriva primarului, asistentului personal al tinerei, inspectorului de specialitate şi medicului de familie.
 

În urma verificărilor dispuse de prefect, comisia a constatat că tânăra, născută în 13 ianuarie 1995, este diagnosticată cu: „Sechele encefalopatie cronică infantilă, hipodezvoltare statico-ponderală, anemie severă, întârziere severă în dezvoltarea funcţiilor psiho-cognitive cu tulburări de relaţionare şi inserţie socială”.