Tânără care strângea semnături pentru campania „Fără penali în funcţii publice”, apostrofată de poliţişti: Aţi vrea să păreţi credulă

Scandal pe faleza din Ovidiu. O tânără care strângea semnături pentru campania "Fără penali în funcţii publice" a fost hărţuită de şase poliţişti.

02 iul. 2018, 12:21
Tânără care strângea semnături pentru campania „Fără penali în funcţii publice”, apostrofată de poliţişti: Aţi vrea să păreţi credulă

O tânără care strângea semnături pentru campania „Fără penali în funcţii publice”, pe faleza din Ovidiu, a fost obligată de politişti să părăsească zona, dar fără a i se spune dacă sau ce lege încalcă.

„Stăteam pe o băncuţă pe faleză îmbrăcată într-un tricou #farapenali şi aşteptam nişte colegi când mi s-a spus să părăsesc zona. Cred şi eu că sunt emoţionată când 6 bărbaţi încearcă să mă determine să părăsesc spaţiul public, când îmi spun că nu mă priveşte cum se numesc, că ‘par penibilă’ şi că ‘mă bagă la dubă’. Până la urmă, am plecat”, a povestit Veronica Enusca pe Facebook.

Tânăra a postat pe reţeaua de socializare şi un clip în care a înregistrat discuţia dintre ea şi politiştii locali din Constanţa.

    • Politistul: Am dreptul sa legitimez orice persoana mi se pare suspecta
    • Tanara: Pentru ce sunt suspecta? Puteţi să-mi spuneţi dacă am făcut ceva greşit? Ce s-a întâmplat. De ce mi-aţi cerut actul de identitate?
    • Politistul: Aţi vrea să păreţi puţin mai credulă, să nu mai păreţi aşa… Rugămintea mare a noastră este să mergeţi pe strada Pescarilor, în afara locului de aici, şi puteţi să faceţi ce credeţi dumneavoastră. Să nu fiţi interpretată greşit. Puneţi de multe ori o întrebare care nu-şi are rostul şi păreţi penibilă. Puteţi să rămâneţi pe bancă cât doriţi fără să faceţi sondajul de care vreţi dumneavostră. Încercaţi să căutaţi alte cuvinte. Orice sondaj se face cu o cerere prealabilă înainte la primărie. Vreţi să ne supărăm unii pe alţii? Nu vreau să apelăm la alte cele.