Tânără cu Covid internată la Marius Nasta, în stare critică, după ce a fost readusă la viață în urma unui stop cardiac

O tânără de 21 de ani internată cu COVID-19 în urmă cu două zile la spitalul Marius Nasta din Capitală se zbate între viață și moarte, după ce luni a suferit un stop cardiac.

25 oct. 2021, 21:08
Tânără cu Covid internată la Marius Nasta, în stare critică, după ce a fost readusă la viață în urma unui stop cardiac

O tânără de 21 de ani, care este internată la Institutul Marius Nasta din București, cu o formă gravă de Covid, se zbate între viață și moarte după ce a fost resuscitată de medici în urma unui stop cardiac.

„Sunt extrem de marcată de evoluția unei tinere de 21 ani, care este internată acum la Institutul Marius Nasta. A venit de două zile și astăzi a trecut prin primul stop cardiac, care s-a resuscitat, dar nu știm care va fi evoluția ei în continuare. Este o tânără care nu are comorbidități importante, în afară de obezitate, și care cu siguranță nu s-a gândit că ar putea ajunge într-o astfel de cumpănă a vieții ei”, a declarat dr. Mahler.

Medicul sfătuiește oamenii, indiferent de vârstă, să țină legătura cu medicul de familie atunci când constată simptomatologie COVID.

„Deși soluțiile terapeutice sunt funcționale pentru o mare parte din cei care trec prin boală, adică aproape 80% pot să treacă printr-o formă care să poată fi gestionată la domiciliu, o parte au nevoie de un ajutor substanțial, un ajutor care depășește orice capacitate de management la domiciliu, chiar dacă sunt persoane care încearcă să-și administreze terapia cu antivirale la domiciliu, oxigenoterapie…. sunt situații care, din păcate, duc la agravare și impun prezentarea urgentă într-un spital”, a mai arătat medicul, potrivit ziare.com.

Medic ATI, mărturii sfâșietoare: „O tânără pacientă Covid m-a rugat să meargă acasă, măcar puțin ca să își strângă copilul în brațe”

Un medic ATI, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Timișoara, Amin Zahra, a povestit cazul sfâșietor al unei tinere paciente cu o formă gravă de COVID care l-a imporat să mai meargă pentru ultima dată acasă ca să-și strângă copilul la piept.

„Ieri o doamnă tânără, cu un flux mare de oxigen, aflată în terapie intensivă de mai multe zile, m-a rugat dacă poate să meargă acasă, măcar puțin, ca să își strângă copilul în brațe.

Ar trebui să știți și asta când veți ajunge în terapie intensivă, n-o să vă țină locul nimeni acasă, nici ca mamă, nici ca tată, nici ca frate/soră!

Cred că cu toții ați auzit măcar odată vorba aia: “Se putea și mai rău!”

Mare adevăr! Zilnic, avem record, după record!

Mor sute de pacienți în fiecare zi, au murit mii și din păcate, pacienții aflați în terapie intensivă sunt din ce în ce mai tineri.

Cu siguranță în acest timp ați auzit și de vorba: “Așa și, nu sunt eu, nu e cineva drag mie!”

Ei bine, toți cei care gândiți așa sunteți niște egoiști și dați dovadă de multă ignoranță!

Singurul lucru pe care-l faceți, este să căutați vinovați pentru rahatul în care ne aflăm!

Dați vina pe politicieni că nu-și fac treaba, dar vreți să știți ceva?! Nu mai pot ei de grija voastră… Mai pe românește li se rupe! Și puteți să fiți siguri că pentru ei se vor găsi paturi și tratamente și cel mai probabil, nu în România!

Și atunci întrebarea mea ar fi: Pe ce vă bazați, de aveți încredere asta că veți trece ușor prin boală și nu o să ajungeți în spital, așteptând un loc?

La UPU, nu o să-i găsiți acolo pe cei ale căror sfaturi le ascultați! Pe ei nu-i interesează de binele vostru, dacă trăiți sau muriți. Aceeași vorbă o au și ei…Ca cea a politicienilor, cea pe românește…Mai sus menționată! Și-au dorit să iasă în evidentă și au reușit, dovada, sutele de pacienți din unitățile de primiți urgențe!

Sunt întrebat adeseori de aparținători dacă se mai poate face ceva?! Sunt dispuși să cumpere orice este nevoie pentru un pacient drag lor, aflat în terapie intensivă cu afectare pulmonară totală!

După, de multe ori nu se mai poate face nimic!

Soluția există! Nu vă costă nimic, este gratuită!”, își încheie medicul avertismentul dur, potrivit realitatea.net.