Tânăra de 19 ani, hrănită doar cu lapte, a început să ia în greutate. Vezi cum arată acum

Adina Macoveiciuc, din Moldoviţa, fata care la vârsta de 19 ani a ajuns să cântărească doar 16 kilograme după ce toată viaţa ei s-a hrănit numai cu lapte şi apă cu zahăr, a început să ia în greutate. Internată la Iaşi, în Spitalul "Sf. Maria", tânăra s-a îngrăşat cu patru kilograme, iar medicii care o îngrijesc sunt optimişti cu privire la evoluţia stării ei de sănătate.

02 ian. 2014, 14:45

Cazul Adinei care a șocat o țară întreagă continuă să se afle în atenţia responsabililor de la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Suceava, care ţin permanent legătura cu pediatrii ieşeni. 

Din fericire, fata a început să recupereze din punct de vedere medical anii pierduţi. Aceasta urmează în Spitalul „Sf. Maria” tratamente balneologice, face gimnastică, kinetoterapie şi stimulare psihică, după ce din cauza foamei şi-a pierdut puterile, scrie monitorulsv.ro.

De la internarea în spitalul din Iaşi, fata a luat în greutate patru kilograme, ea acceptând să mănânce şi alte alimente decât cele cu care era obişnuită, piureul cu carne fiind unul dintre preparatele sale favorite.

După externare, Adina ar trebui însă să se reîntoarcă în sânul familei, în ciuda problemelor psihice de care suferă mama ei şi care, din cauza schizofreniei cu care a fost diagnosticată în urmă cu 30 ani, a menţinut-o cu forţa la stadiul de bebeluş.

„Apreciem că relaţia intrafamilială este perturbată de problemele psihice ale mamei. Totuşi, credem că dacă asistenul social monitorizează evoluţia pacientei, mediul familial este preferabil pentru continuarea tratamentului”, a transmis Marin Burlea, medic pediatru.