Tânără de 21 de ani, administrator la o firmă care exporta fier, acuzată de evaziune fiscală

O tânără în vârstă de 21 de ani, administrator la o firmă din judeţul Constanţa care se ocupă cu exportul de fier vechi, este cercetată pentru evaziune fiscală, fiind acuzată că, prin intermediul unor inginerii financiare, ar fi prejudiciat bugetul de stat cu peste 2,4 milioane de lei.

RomaniaTV.net
24 oct. 2012, 10:30
Tânără de 21 de ani, administrator la o firmă care exporta fier, acuzată de evaziune fiscală

Lina Munteanu, din localitate constănţeană Cuza Vodă, este cercetată de poliţiştii Serviciului Transporturi Maritime pentru evaziune fiscală şi folosirea cu rea-credinţă, în interes propriu, a creditului primit de firma pe care o administra.

„În cauză, în urma cercetărilor efectuate a reieşit faptul că, în luna mai 2010, suspecta a înfiinţat, în mod fictiv, o societate comercială cu sediul în comuna Cuza Vodă, judeţul Constanţa, în scopul sustragerii de la efectuarea verificărilor financiar-contabile”, se arată într-un comunicat de presă de miercuri al Poliţiei Române.

Astfel, în perioada mai 2010 – septembrie 2011, firma a făcut comerţ cu deşeuri metalice destinate exportului prin porturile româneşti, însă, spun poliţiştii, operaţiunile comerciale nu au fost trecute şi în contabilitate, pentru a nu achita taxele şi impozitele datorate statului. Prejudiciul a fost stabilit la 2.413.395 de lei, bani care ar fi fost folosiţi de tânăra de 21 de ani în interes personal.

Tânăra mai este acuzată şi că, în luna septembrie a anului 2011, pentru a-i induce în eroare de ofiţerii specializaţi în investigarea fraudelor, a cesionat în mod fictiv părţile sociale ale firmei altor persoane.

Poliţiştii de la Transporturi Maritime din cadrul Direcţiei de Poliţie Transporturi au finalizat cercetările în acest caz, dosarul urmând să fie trimis Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de trimitere în judecată atât a societăţii comerciale, cât şi a administratorului.