Tânără din Galați, desfigurată după ce și-a mărit buzele la o manichiuristă: „Patru luni de dureri”

O tânără din Galați a fost desfigurată după ce a ales să-și mărească buzele la o manichiuristă, în loc să o facă la medicul estetician.

27 ian. 2024, 08:25
Tânără din Galați, desfigurată după ce și-a mărit buzele la o manichiuristă: „Patru luni de dureri”
Tânără din Galați, mutilată de manichiuristă

În locul unor buze mari și frumoase, o tânără din Galați s-a ales cu dureri de nedescris și cu un aspect inestetic, fiind supusă ulterior unei intervenții chirurgicale pentru refacerea buzelor. Medicii lansează un avertisment în acest sens.

Tânăra își dorea să aibă buze mari cu bani puțini, fiind convinsă de manichiuristă să se lase pe mâna ei în acest scop. Au urmat apoi probleme serioase pentru ea și o operație de trei ore pentru refacerea buzelor și îndepărtarea a zeci de biluțe care s-au format în buzele ei, ca urmare a injectării unor substanțe de către o persoană necalificată în acest sens.

Citește și: Bărbat mort în spital, după ce i s-a administrat insulină, deși el nu avea diabet: „Ne zicea «De aici o să ies cu mâinile pe piept»”

Fata din Galați ar fi fost supusă unei proceduri cu Hialupen, costul produsului fiind în valoare de 47 de lei.

„Povestea de astăzi. O tânără din Galați se duce la o manichiuristă să-i măreasca buzele cu HIALUPEN, costul produsului fiind de 47 de lei. Dupa aceea, ii propune sa ii injecteze din acidul de hialupen in buze!!!
Rezultatul:
– 4 luni de dureri si aspect inestetic !
– zeci de bilute extrem de dure lipite de mucoasa si unele injectate subcutanat.
– 3 topiri fara niciun rezultat dintre care 2 topiri in clinica noastra.
– interventie chirurgicala de peste 3 ore pentru exereza acestor bilute fara sa taiam si sa stricam fibrele din muschiul buzei ( orbicularul buzelor )
– 3 bilute erau exact langa artera principala a buzei si daca o nimerea putea sa duca la o necroza a buzei”, a postat pe TikTok medicul care a operat-o pe fată.

Medicul Mourtada Sleiman a lansat și un avertisment pentru tinerele care își doresc buze mai mari și acceptă doverse intervenții făcute de persoane necalificate.

„Sfatul nostru: să vă injectați numai la medici acreditați și cu experiență și să nu acceptați orice produs să fie injectat în buze”, este sfatul postat de medicul respectiv pe TikTok.

Citește și: Durere fără margini în familia unui cunoscut preot din Arad! Ginerele său a căzut în gol la scurt timp după ce și-a botezat fiul

Ce este Hyaluron Pen, procedura acceptată de tânăra din Galați

Pe rețelele sociale, sunt o mulțime de clipuri cu femei care se dau pe buze, pomeți sau bărbie cu acest dispozitiv și lasă tehnologia cu presiune a stiloului să le injecteze ce vor sub suprafața feței.

Hyaluron pen nu este doar un instrument de frumusețe, având în vedere că intră în definiția Administrației pentru Alimente și Medicamente (FDA) ca dispozitiv medical, fiindcă este construit să injecteze substanțe sub suprafața pielii cu „tehnologie sub presiune”.

Deși tehnologia asta a fost aprobată de FDA pentru utilizare în anumite tratamente, experții spun că oamenii care folosesc hyaluron pen ca să-și augmenteze și umple buzele și fețele își pun sănătatea în pericol, scrie vice.com. În cazul tinerei din Galați, rezultatul a fost dezastruos.