Tânără încătuşată şi aruncată pe bancheta din spate a maşinii de poliţie, lovită de tren. Un nou caz revoltător zguduie America VIDEO

Un videoclip dramatic făcut public de autoritățile din statul american Colorado arată momentul în care un tren loveşte în plin o mașină de poliție parcata pe șine, cu o femeie încătușată pe bancheta din spate.

05 oct. 2022, 10:25
Tânără încătuşată şi aruncată pe bancheta din spate a maşinii de poliţie, lovită de tren. Un nou caz revoltător zguduie America VIDEO

Pe 16 septembrie, ofițerii au reținut-o pe Yareni Rios-Gonzalez, în vârstă de 20 de ani, i-au ordonat să coboare de la volan, în timp ce au început să-i percheziționeze  camioneta pentru arme, în urma raportării prin staţie a unui incident rutier. În același timp, poliţiştii au parcat propria mașină pe șinele de tren.

Imaginile îi arată pe ofițerii de poliție percheziționând camionul și zona înconjurătoare, când se aude o sirena a trenului în depărtare. Se pare că ofițerilor le-a luat cel puțin 15 secunde să-și dea seama că vine un tren Union Pacific, scrie The Guardian.

După ce unul dintre polițiști și-a dat seama că trenul se apropie de mașina lor, i-a spus colegului său să se îndepărteze. Apoi s-a învârtit de mai multe ori pe lângă vehicul înainte de a fugi, când trenul a lovit mașina, împingând-o la câțiva metri pe șine. După aproximativ 20 de secunde, un ofițer este auzit spunând: „Hei, era înăuntru? Era înăuntru? Era înăuntru?”. „O, Doamne, da, era”, a strigat un alt ofițer și apoi a sunat la 911.

Citeşte şi Un nou caz George Floyd! Copil afro-american de 8 ani arestat de politie in SUA! Imaginile care au stârnit un val de controverse VIDEO

Potrivit avocatului femeii, Paul Wilkinson, Rios-Gonzalez era inconștientă când a ajuns la spital. Ea a suferit numeroase răni, inclusiv un braț rupt, nouă coaste rupte, sternul rupt și răni la spate și la cap. „Nu ar trebui să parchezi niciodată pe șine. Niciodată. Este incredibil că au făcut asta„, a spus Wilkinson.

Denver Post scrie că secția de poliție din Platteville l-a plasat pe unul dintre ofițeri în concediu administrativ plătit. Incidentul este investigat de trei agenții: Departamentul de Poliție Fort Lupton, Patrula de Stat din Colorado și Biroul de Investigații din Colorado.

Citeşte şi Şir nesfârşit de violenţe în SUA. Doi poliţişti au fost împuşcaţi în timpul paradei de 4 iulie lângă Philadelphia VIDEO