Tânără infectată cu coronavirus, plimbată mai multe zile prin Spitalul Judeţean Botoşani

Anchetă epidemiologică la Spitalul Judeţean Botoşani. O tânără infectată cu coronavirus a fost mutată în mai multe secţii ale unităţii medicale, înainte de a fi depistată pozitiv cu COVID-19. Abia după trei zile, medicii au obţinut confirmarea că pacienta este contaminată.

RomaniaTV.net
25 mart. 2020, 09:21
Tânără infectată cu coronavirus, plimbată mai multe zile prin Spitalul Judeţean Botoşani

Femeia de 27 de ani a ajuns sâmbătă după-amiază cu o ambulanţă SMURD la Unitatea de Primiri Urgenţe a Spitalului Judeţean Botoşani, din cauza unor afecţiuni cronice, scrie Monitorul de Botoşani.

Pacienta suspectă de coronavirus a fost consultată de doi medici infecţionişti care au stabilit că tânăra are pneumonie bacteriană, nu virală. Astfel, femeia a fost plimbată de la Urgenţe la Infecţioase, apoi pe secţiile de Diabet şi Medicală. Spre seară, ea a fost mutată pe secţia de reanimare, unde este internată şi în prezent.

Testarea pentru coronavirus a fost făcută abia peste alte 24 de ore. Abia marţi dimineaţa, medicii au primit confirmarea laboratorului din Iaşi că tânăra a fost infectată cu noul coronavirus (COVID-19).

Potrivit sursei citate, medicii se tem că au fost expuşi, deşi specialiştii în boli infecţioase au negat în două rânduri că femeia ar avea coronavirus.

O anchetă epidemiologică este în desfăşurare la Spitalul Judeţean Botoşani. Este greu de stabilit, însă, cu câte persoane a intrat femeia în contact deoarece medicii şi asistentele au mers acasă după ce au tratat-o.

Pacienta infectată cu coronavirus a fost transferată în cele din urmă la Spitalul de Boli Infecţionase din Iaşi.

Elena Temciuc, liderul Sanitas Botoșani, a declarat pentru Digi24 că la Spitalul din Dorohoi, unde a fost adusă prima oară, tânăra a spus că a intrat în contact cu persoane venite din zone de risc.

„A fost trimisă mai departe la Botoșani într-o stare destul de gravă”, a precizat Elena Temciuc.

Liderul Sanitar Botoşani susţine că nu s-au luat toate măsurile din protocol, precum izolarea pacientului.

„Avem exemplul Sucevei și cu toții avem această frică. Nu s-a tratat cu sufientă seriozitate un posibil caz”, a adăugat Temciuc.