Tânără româncă, moartă în Italia într-un grav accident. Ana Maria a fost omagiată de un oraș întreg

O tânără mămică de naționalitate română, ce locuia în Italia împreună cu familia, a murit într-un grav accident rutier. Colegii, cunoscuții și administrația locală i-au prezentat acesteia omagii.

10 oct. 2023, 18:08
Tânără româncă, moartă în Italia într-un grav accident. Ana Maria a fost omagiată de un oraș întreg
Tânără româncă, moartă în Italia într-un grav accident. Ana Maria a fost omagiată de un oraș întreg

O româncă în vârstă de doar 29 de ani, pe nume Ana Maria Botezatu, și-a pierdut viața într-un accident rutier cumplit ce a avut loc duminică seara, 8 octombrie, la Levizzano di Castelvetro, în provincia Modena. Tânăra era în mașină cu soțul atunci când s-a petrecut tragedia. Doi copii au rămas, acum, orfani de mamă.

Citește și: Taxă în plus pentru românii care pleacă în vacanță în Italia. Pentru ce vor trebui să dea până la 40 de euro pe zi mai mult

Româncă moartă în Italia, omagiată de cei dragi

Ana Maria era angajată de puțin timp la barul Caffè Moro din Scandiano. Colegii acesteia o amintesc ca o persoană veselă, muncitoare și responsabilă, potrivit publicației Il Resto del Carlino.

Incidentul care a dus la moartea tinerei românce s-a produs pe Via Sapiana în jurul orei 19:00, când camioneta condusă de soțul ei, în vârstă de 38 de ani, s-a izbit de un stâlp. Bărbatul a suferit răni ușoare și a fost transportat la spitalul din Baggiovara, în timp ce pentru Ana Maria, aflată pe scaunul pasagerului, impactul a fost fatal. Ea a murit în urma rănilor grave pe care le-a suferit. Niciun alt vehicul în tranzit nu a fost implicat în evenimentul rutier, însă scenele au fost șocante, după cum au relatat martorii.

Șoferul, din motive încă neelucidate, a pierdut controlul autovehiculului, s-a deplasat pe o porțiune în afara carosabilului și a ajuns să lovească un stâlp de lumină.

Cei care au cunoscut-o pe Ana Maria, mamă a doi copii mici, i-au adus un omagiu emoționant. Colegii săi de la Caffè Moro, unde lucra doar de câteva săptămâni, sunt șocați de ce i s-a întâmplat: „Suntem cu toții fără cuvinte”, au declarat proprietarii Vincenzo Celato și Roberta Tosi, care și-au exprimat tristețea profundă și au transmis condoleanțe familiei. În semn de doliu, Caffè Moro a rămas închis luni, 8 octombrie.

Giulia Saccani, proprietara vinotecii „Astolfo sulla Luna”, unde Ana Maria lucrase anterior în bucătărie pentru câteva luni, a amintit-o pe aceasta ca pe o „fată plină de viață și o foarte muncitoare”: „Era radioasă și plină de viață, venea mereu zâmbind la muncă”, a adăugat Saccani.

Într-un mesaj transmis prin intermediul internetului, primarul localității Scandiano, Matteo Nasciuti, s-a alăturat durerii familiei și a exprimat suportul administrației locale în aceste momente tragice: „Administrația locală din Scandiano se alătură durerii familiei pentru o viață întreruptă prea devreme, oferindu-ne disponibilitatea pentru orice eventualitate, dar respectând durerea profundă a acesteia”.

Citește și: Mesajul sfâșietor al bunicului românilor morți în urma cumplitului accident din Italia: „Ce mă fac eu, Doamne, cu ce am greșit?”