Tânărul ars grav în explozia din Piatra Neamţ, transferat cu un avion militar în Belgia UPDATE

Tânărul rănit în explozia dintr-un bloc din Piatra Neamţ este transportat de la Iaşi, cu un avion militar, la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi din Belgia, anunţă DSU. El este în comă indusă, având arsuri de gradul III pe 75% din suprafaţa corpului, anunţă News.ro.

01 nov. 2018, 09:15

UPDATE O aeronavă C-27J Spartan a Forţelor Aeriene Române, configurată pentru misiuni de evacuare medicală, face, joi, o misiune umanitară de urgenţă pe ruta Iaşi – Bruxelles, Belgia, pentru transferul unui pacient din Piatra Neamţ, rănit în urma unei explozii, potrivit Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU).

„Pacientul aflat în comă indusă, cu arsuri de gradul III pe 75% din suprafaţa corpului, va fi asistat pe timpul zborului de către o echipă medicală SMURD din cadrul Spitalului de Urgenţă Floreasca şi de o echipă medicală militară şi va fi transportat la Spitalul Grand Hôpital de Charleroi din Belgia”, arată sursa citată.

Misiunea se efectuează la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, ca urmare a acordului primit din partea instituţiei medicale belgiene la apelul lansat de către Ministerul Sănătăţii pentru transferul rănitului.

Aeronava militară a decolat de pe Aeroportul Internaţional Iaşi în jurul orei 16.30.

Aeronava este operată de un echipaj format din locotenent-comandorul Romeo Gârz – comandant aeronavă, locotenent-comandorul Gabriel Udrescu – pilot și maistrul militar George Băltescu. Echipa medicală a M.Ap.N. este alcătuită din locotenent-colonelul doctor Dragoș Tudose, plutonierul Elena Călin și plutonierul Georgel Grigore.

________

Bărbatul rănit în explozia de miercuri după-amiază, dintr-un în bloc din Piatra Neamţ a fost operat de urgenţă la Iaşi, în cursul nopţii de miercuri spre joi, dar starea lui este în continuare foarte gravă, având arsuri pe 65% din suprafaţa corpului.

„Pacientul este în stare gravă, în secţia ATI. Are arsuri pe 65% din suprafaţa corporală. A fost operat de medici de la chirurgia plastică, este internat în secţia ATI, intubat şi are arsuri pe căile aeriene. Doamna ministru ne-a transmis că a făcut toate demersurile pentru a fi transferat către Belgia. Încă nu avem ora la care se va întâmpla acest lucru şi ceva scris de la spitalul din Belgia, dar în momentul în care vin aceste informaţii va fi transferat”, a declarat dr. Dana Cimpoieşu medic-şef UPU-SMURD şi purtător de cuvânt al Spitalului „Sfântul Spiridon” din Iaşi, potrivit Mediafax.

Citeşte mai mult pe Mediafax