Tânărul bătut de jandarmi la Brăila, mărturii şocante: M-au obligat să spun că sunt bine EXCLUSIV

Tânărul în vârstă de 17 ani din Brăila, bătut crunt de jandarmi la protestul de marţi seară, a făcut dezvăluiri exclusive la România Tv. Adolescentul a povestit că a fost lovit în repetate rânduri chiar în sediul polițiștilor.

01 apr. 2021, 08:55
Tânărul bătut de jandarmi la Brăila, mărturii şocante: M-au obligat să spun că sunt bine EXCLUSIV
Tânărul bătut de jandarmi la Brăila, mărturii şocante: M-au obligat să spun că sunt bine EXCLUSIV

Tânărul bătut de jandarmi la Brăila, mărturii şocante. Băiatul a povestit, miercuri seară,  că a fost ameninţat să spună că este bine, deşi fusese lovit în repetate rânduri de jandarmi.

Tânărul bătut de jandarmi la Brăila, mărturii şocante

Citeşte şi Imagini şocante de la proteste, s-a deschis dosar penal. Copil bătut de jandarmi VIDEO

” Eram un grup la  protest, iar la un moment dat am vrut sa plec pana acasa. Cand am vrut sa ne urcam in taxi, o duba de jandarmi a facut semn la politisti sa blocheze tot traficul si apoi au venit si şapte dube de mascati.  Noi eram in taxi, ne-au dat jos,  dupa aceea pe mine au inceput sa mă lovească cu palme pumni, picioare. M-au dat cu capul de masina, am ramas inconstient, a inceput sa- mi curga sangele. Şi pe verii mei au inceput sa-i ia şi să-i tranteasca.

Ziceau: ‘in sfarsit v-am prins, stati asa ca va aratam noi. Mergem la sectie si dansam cu voi’.  Eu nu am mai constientizat, m-am trezit la sediu. În momentul in care ne-a dat jos din duba, au inceput toti jandarmii sa ne lovească cu bastoanele, cu pumnii şi cu picioarele. Ne-au bagat in sediu, ne-au pus la perete şi au inceput sa ne ia iar la bataie. Le-am zis ca nu mai pot tot continua. M-au urcat separat pe mine la etajul 1 si au inceput sa ma bata si acolo. M-a coborat iar jos, undea a dat iar în mine. Pe verii mei i-au lăsat liberi dupa ce i-au bătut.

Ne-au spus ca noi i-am injurat,  dar noi nu i-am injurat. A fost un protest pasnic, am luptat pentru libertatea noastra. Mau scos afara si mi-au spus să le zic tuturor că sunt bine. Poliţistul îmi spunea: ‘să nu spui nimic din ce s-a intamplat aici’. Mă ameninţa să nu zic nimic.

Am două coaste rupte, la picior am o fisura pe tibie, in spate am plamanul perforat”, a povestit tânărul la România Tv.

Citeşte şi O nouă zi de proteste anti-restricții în România. Un protestatar a fost pus la pământ de jandarmi

Reamintim că au fost tensiuni în a patra zi de proteste consecutive la Brăila. A fost deschis un dosar penal pentru purtare abuzivă, iar cercetările se fac sub supravegherea procurorilor militari.

„La Brăila, o parte dintre manifestanți a aruncat cu obiecte contondente asupra jandarmilor și asupra autespecialelor, rănind un jandarm și avariind mai multe autospeciale. Din grupul celor care s-au manifestat violent, 17 persoane au fost conduse la sediul IPJ Brăila pentru continuarea cercetărilor.

În încercarea de a induce ideea unei intervenții abuzive a jandarmilor, unul dintre manifestanți a postat pe rețelele de socializare un clip video în care prezintă un tânăr căzut pe jos, cu o pată de culoare roșie în jurul capului, sugerând că este vorba de sânge, ca urmare a unei intervenții a forțelor de ordine.

Facem precizarea că tânărul respectiv avea în jurul gâtului o esarfă de culoare roșie și în niciun caz nu era vorba despre sânge, așa cum tot în imaginile postate, se demonstrează acest aspect. Bărbatul respectiv tocmai fusese sancționat de către jandarmi cu suma de 1950 lei pentru încălcarea prevederilor legale