Tânărul care a ameninţat-o cu moartea pe prietena Luizei, reţinut la o lună de la comiterea faptelor, după apariţia cazului în presă

Tânărul de 22 de ani, din comuna doljeană Dioști, care a amenințat-o cu moartea pe Izabela Biră, prietena Luizei Melencu, a fost reţinut, la o lună după ce victima a apelat la poliţie, potrivit România TV. Tânărul este suspectat de comiterea infracţiunilor de violare de domiciliu şi ameninţare. Oamenii legii au intervenit cu adevărat abia după ce cazul a apărut în presă. Tânăra agresată a sunat de două ori la 112 şi a cerut ajutor după ce agresorul a intrat peste ea în locuinţă, a ameninţat-o că o omoară, scăpând din mânile lui cu ajutorul vărul ei. În schimb, poliţiştii din Coșoveni, de la aceeaşi secţia unde a fost reclamată şi dispariţia Luizei Melencu, i-au spus că va fi amendată dacă mai sună la 112, că "nu pot zbura". 

RomaniaTV.net
06 aug. 2019, 12:32
Tânărul care a ameninţat-o cu moartea pe prietena Luizei, reţinut la o lună de la comiterea faptelor, după apariţia cazului în presă

Izabela Biră are 16 ani și este elevă în clasa a X-a la Liceul Pedagogic din Craiova. Mama ei stă în Italia, iar tatăl, profesorul Mitrică Biră, a decedat la începutul lui iulie, din cauza cancerului. Izabela a rămas să locuiască singură, în casa părintească, din satul Radomir, având drept tutore legal pe vărul ei Alexandru (Sandu) Ciobanu, care locuiește alături, împreună cu soția lui Mona și copiii lor, scrie Libertatea

După moartea tatălui, Izabela a întrerupt relația cu un tânăr de 22 de ani din sat, pe nume Radu Constantin Alexandru. „Devenise gelos și mă bătea. După ce m-am despărțit de el, a început să mă amenințe că mă omoară. L-am blocat pe Facebook, nu i-am mai răspuns la mesaje, dar el continua să trimită amenințări prietenelor mele, zicându-le să mi le transmită”, spune fata, citată de Libertatea.

Iniţial, tânărul de 22 de ani i-a trimis fetei mai multe mesaje de ameninţare, iar pe 4 iulie a trecut la fapte. Pe la zece noaptea, a intrat în curtea Izabelei. „Avea un briceag și un par, era îmbrăcat în negru. A încercat să spargă ușa parul, dar n-a rupt decât clanța. Apoi m-a atacat pe mine cu parul. Am avut noroc, doar mi-a șters fruntea. M-a lovit însă peste spate și peste picioare”, relatează vărul fetei. Atacatorul s-a speriat atunci, explică Izabela, „credea că sunt singură acasă, nu cu vărul și verișoara mea, așa că a fugit”.

„Am sunat la 112. După o oră, nu venise nici un echipaj. Am mai sunat o dată. Polițistul de la telefon a spus că ei nu pot să zboare, să aștept”. După o oră și jumătate, a venit și echipajul de la Secția 4 Coșoveni. „Polițiștii erau supărați că am sunat de două ori. Se răsteau la mine: vrei să îți dăm amendă? De ce suni de două ori?”, spune Izabela. Este vorba despre aceeași secție de poliție care s-a ocupat, într-o primă fază, de cazul dispariției Luizei Melencu. Și despre aceiași polițiști care i-au transmis mamei Luizei că fiica ei „a plecat cu un Făt-Frumos”.

După ce au descins, în noaptea de 4 iulie, la casa Izabelei, polițiștii nu au luat nici o măsură. 

După trei zile, seara, atacatorul și încă un tovarăș al lui au intrat din nou în curtea Izabelei. „Aveau o seceră, un topor și un ciocan. Dar eram și noi pregătiți, mai chemasem un prieten în ajutor”, spune vărul Sandu. „Când au văzut că suntem mai mulți, au dat să fugă. (…) El a fugit, pe tovarășul lui l-am prins și l-am ținut, așteptând să vină poliția”. Poliția a venit, tot după o oră, alt echipaj de la Coșoveni. L-au luat pe tovarășul atacatorului la secție, i-au luat declarație și l-au eliberat. 

Deşi a intrat la începutul lunii iulie în casa fetei de 16 ani, înarmat cu un topor, suspectul a fost reţinut abia după o lună, după ce acest caz a apărut în presă.