Tânărul care a furat ambulanţa la Vaslui, arestat preventiv

Tânărul de 18 ani care la sfârşitul săptămânii trecute a furat o ambulanţă cu care apoi s-a răsturnat, provocând moartea prietenului său, a fost arestat preventiv, marţi, pentru 29 de zile, sub acuzaţiile de omor calificat, furt şi conducere fără permis.

RomaniaTV.net
28 aug. 2012, 14:09
Tânărul care a furat ambulanţa la Vaslui, arestat preventiv

Magistraţii Judecătoriei Bârlad au emis, marţi, mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele lui Ionuţ Bularca, care în noaptea de vineri spre sâmbătă a furat o ambulanţă din Substaţia Bârlad, apoi s-a urcat la volanul acesteia, provocând un accident rutier în urma căruia un tânăr de 21 de ani şi-a pierdut viaţa.

Iniţial, tânărul nu a vrut să declare nimic în faţa procurorului de caz, însă ulterior a recunoscut şi le-a povestit anchetatorilor tot ceea ce s-a întâmplat în acea noapte.

„În cursul zilei de astăzi, tânărul a fost prezentat de poliţişti în faţa procurorilor Parchetului de pe lângă Judecătoria Bârlad, respectiv magistraţilor Judecătoriei Bârlad, cu propunerea de arestare preventivă. Instanţa a admis cererea formulată de procurorul de caz şi a emis mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pentru ucidere din culpă, furt calificat şi conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu are permis de conducere”, a declarat, marţi, responsabilul mass-media din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vaslui, Loredana David.

În noaptea de vineri spre sâmbătă, tânărul arestat preventiv a furat, împreună cu un prieten de-al său în vârstă de 21 de ani, o autosanitară din curtea Substaţiei de Ambulanţă Bârlad, cei doi profitând de faptul că salvarea avea cheile în contact, iar echipajul de intervenţie nu era în apropiere. Ulterior, cei doi au traversat municipiul Bârlad, au ajuns până în localitatea Perieni, situată la 12 kilometri, după care s-au întors spre oraş. La intrarea în Bârlad, tânărul de 18 ani aflat la volan, care nu are permis de conducere, a pierdut controlul din cauza vitezei excesive, iar maşina a ieşit de pe şosea. Ambulanţa s-a rostogolit de mai multe ori în lanul de floarea soarelui de pe marginea drumului, fiind distrusă în totalitate.

Tânărul de 21 de ani aflat pe scaunul din dreapta şoferului a murit pe loc, în timp ce băiatul de 18 ani a suferit răni uşoare, fiind transportat la Spitalul de Urgenţă Bârlad, unde a stat internat până luni, când a fost reţinut de către poliţişti pe bază de ordonanţă.

Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui a deschis o anchetă în acest caz.