Tânărul care a omorât în bătaie un bătrân, într-o staţie de autobuz din Craiova, a fost arestat

Tânărul de 29 de ani, care s-a bătut joi cu un bărbat de 75 de ani într-o staţie de autobuz din Craiova, a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, pentru lovituri cauzatoare de moarte, după ce bătrânul a murit.

RomaniaTV.net
06 apr. 2013, 09:11
Tânărul care a omorât în bătaie un bătrân, într-o staţie de autobuz din Craiova, a fost arestat

Medicii Spitalului de Urgenţă Craiova au precizat că joi bătrânul a fost operat de un medic neurochirurg, însă starea acestuia a rămas gravă, vineri seară el decedând, informează Mediafax.

Agresorul, un tânăr în vârstă de 29 de ani, a fost prezentat, vineri, magistraţilor Judecătoriei Craiova, care au decis să emită mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile pe numele său.

Poliţiştii din cadrul IPJ Dolj au stabilit că, joi, în jurul prânzului, între Mihai Dicu, de 75 de ani, şi Cătălin Babiuc, de 29 de ani, ambii din Craiova, care circulau cu autobuzul E1, a izbucnit o altercaţie. Cei doi au avut un schimb dur de replici pentru că bătrânul se aşezase la uşa de ieşire, iar tânărul s-a băgat în faţa lui. Cearta a continuat la coborârea în staţia de autobuz, iar acolo bătrânul l-a lovit cu pumnul pe tânăr.

Acesta din urmă a ripostat şi l-a lovit cu pumnul pe bătrânul de 75 de ani, care a căzut şi s-a lovit cu capul de trotuar.

Bătrânul a fost examinat şi de către medicii legişti, care au constatat că leziunile pe care le avea au putut fi produse prin lovire de un corp dur şi ar fi necesitat 80-90 de zile de îngrijiri medicale.

Iniţial, tânărului i-a fost deschis dosar penal pentru vătămare corporală gravă, însă, potrivit procurorilor, încadrarea juridică a faptei va fi schimbată cel mai probabil în lovituri cauzatoare de moarte.