Tânărul de 19 ani în casa căruia a murit Sarah, eleva olimpică din București, a scăpat de închisoare. Mateo Gabor a fost eliberat din arestul preventiv

Leonardo Matteo Gabor, tânărul de 19 ani din Neamț în casa căruia a murit Shara Ionăşchiţă, eleva olimpică din București, a scăpat de închisoare, după ce judecătorii Curții de Apel Bacău au decis eliberarea lui din arestul preventiv.

02 ian. 2024, 14:36
Tânărul de 19 ani în casa căruia a murit Sarah, eleva olimpică din București, a scăpat de închisoare. Mateo Gabor a fost eliberat din arestul preventiv
Tânărul de 19 ani în casa căruia a murit Sarah, eleva olimpică din București, a scăpat de închisoare

Tânărul de 19 ani în casa căruia a murit Sarah, eleva olimpică din București, a scăpat de închisoare. Pe data de 29 decembrie, Curtea de Apel Bacău a admis contestația formulată de avocatul tânărului de 19 ani și au hotărât eliberarea acestuia din spatele gratiilor și plasarea ljui în arest la domiciliu.

Citește și „Copilul dumneavoastră este mort!”. Tatăl Sharei, mărturii cu ochii în lacrimi despre fiica lui moartă în casa unui tânăr cunoscut online

Tânărul de 19 ani în casa căruia a murit Sarah, eleva olimpică din București, a scăpat de închisoare

”…înlocuieşte măsura arestării preventive a inculpatului Gabor Matteo Leonardo, cercetat în dosarul de urmărire penală nr. 60/D/P/2023 al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Neamț, pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de mare risc și deținere, fără drept, de droguri de risc și mare risc în vederea consumului propriu, cu măsura arestului la domiciliu, pentru o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 29.12.2023 și până la 27.01.2024 inclusiv.

În temeiul art. 221 alin. 1 Cod procedură penală, impune inculpatului Gabor Matteo Leonardo obligația de a nu părăsi imobilul în care locuiește, situat în comuna Dumbrava Roșie, fără permisiunea judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată pe rolul căreia se află cauza.

În temeiul art. 221 alin. 2 Cod procedură penală, pe durata arestului la domiciliu, inculpatul Gabor Matteo Leonardo are următoarele obligații:

a) să se prezinte în fața organelor de urmărire penală, a judecătorului de drepturi și libertăți, a judecătorului de cameră preliminară sau a instanței de judecată ori de câte ori este chemat;

b) să nu comunice direct sau indirect, pe nicio cale, cu coinculpații sau cu martorii

Supravegherea inculpatului pe durata arestului la domiciliu va fi exercitată de Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț – Biroul Supravegheri Judiciare, prin postul de Poliție Dumbrava Roșie”, se arată hotărârea judecătorilor Curții de Apel Bacău.

Matteo Gabor a fost arestat, după ce Shara, o elevă eminentă din București, a murit la scurt timp după ce a ajuns în casa acestuia.

Medicii sosiți la fața locului au constatat că eleva avea hemoragie puternică în zona genitală, iar ulterior, în urma necropsiei, a fost descoperit faptul că tânăra prezenta ruptură de vagin.

De asemenea, necropsia a scos la iveală că eleva de 16 ani avea droguri în sânge, respectiv o intoxicaţie cu metcatinonă, un drog sintetic folosit ca alternativă la metamfetamină, cunoscut şi sub numele de efedronă.

Ulterior, tânărul de 19 ani a fost reţinut de procurorii DIICOT alături de doi traficanţi de droguri pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc.

Citește și Noi detalii din dosarul tinerei olimpice ucise în Neamț! Cum funcționa rețeaua de distribuție a drogurilor