Tânărul din Buzău care a murit înainte de a-şi cere iubita în căsătorie, despăgubit în justiţie

Decizie în premieră a judecătorilor din România. Iubitul unei tinere care a murit într-un accident rutier urmează să primească despăgubiri, 10 mii de euro pentru suferinţă. Până acum, în astfel de cazuri, doar rudele apropiate erau despăgubite.

03 apr. 2019, 10:55
Tânărul din Buzău care a murit înainte de a-şi cere iubita în căsătorie, despăgubit în justiţie

Instanţa a fost impresionată de povestea celor doi, scrie observator.tv. În ziua în care tânăra din Buzău a murit, mergea spre iubitul ei, care voia să o ceară în căsătorie.

Imaginile de la cumplitul accident în care o tânără de 30 ani şi-a pierdut viaţa au stârnit emoţie şi în sala de judecată.

Magistraţii au trecut peste rigorile legii şi au decis că tragedia a schimbat complet şi viaţa iubitului victimei.

Citeşte şi Tudorel Toader, prima reacţie după ce Iohannis a anunţat extinderea consultărilor pe tema referendumului

Tânără se îndrepta spre el, când microbuzul în care se afla a fost lovit de un şofer care a făcut o depăşire periculoasă.

Chiar dacă nu locuiau încă împreună, cei doi iubiţi se întâlneau la fiecare sfârşit de săptîmână.
Tânărul o aștepta ca să o ceară în căsătorie

În weekendul acela bărbatul urma chiar să facă pasul cel mare. Strânsese bani pentru inelul de logodnă la care visa aleasa lui.

Cei doi erau împreună de opt luni şi voiau să se căsătorească. Pe Drumul Naţional DN2, considerat şi drumul morţii, din cauza numărului mare de accidente, planurile lor au fost spulberate.

Paul Lospa, avocat: Mult timp după producerea accidentului, tânărul s-a dus în fiecare zi la mormântul fetei, cu flori, a ajutat în continuare familia, în gospodărie, făcând practic parte din familie.

Tânărul a fost puternic afectat de moartea iubitei sale. Şi a fost cu greu convins de rudele acesteia să fie parte civilă în proces.
Daunele, achitate de firma de asigurări a şoferului vinovat

Avocaţii au fost nevoiţi să demonstreze că, deşi nu erau încă logodiţi, legătura celor doi era extrem de puternică, iar suferinţa tânărului care şi-a pierdut peste noapte iubita merită alinare.

Paul Lospa, avocat: Fotografiile, inclusiv cele de pe Facebook, au dovedit pe unde îşi petreceau timpul şi cum se simţeau împreună. Am avut şi un raport psihologic care a scos la iveală anumite traume

Judecătorii au fost extrem de impresionaţi de caz şi au ţinut cont inclusiv de conduita tânărului de după accident. Cu banii de inel i-a cumpărat fetei o rochie de mireasă, ca să o înmormânteze.

Deşi relaţia dintre cei doi nu intră în categoria celei de concubinaj, deoarece cei doi nu aveau o viaţă familială împreună, instanţa constată că reclamantul este îndreptăţit să solicite despăgubiri, pierderea persoanei iubite fiind una din cele mai dureroase experienţe pe care un om o poate trăi.

Suma ar urma să fie achitată de firma de asigurări a şoferului acuzat de producerea accidentului.