Tânărul din Dolj care a tâlhărit o femeie lovită de o maşină, condamnat la trei ani de închisoare

Tânărul de 19 ani trimis în judecată pentru că, în luna aprilie, a tâlhărit, alături de o altă persoană, o femeie care fusese lovită de o maşină în municipiul Craiova a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare de magistraţii Judcătoriei Craiova, decizia nefiind definitivă.

RomaniaTV.net
03 iul. 2012, 08:08
Tânărul din Dolj care a tâlhărit o femeie lovită de o maşină, condamnat la trei ani de închisoare

Potrivit portalului Judecătoriei Craiova, magistraţii s-au pronunţat, luni după-amiază, în dosarul în care Isam Mihalache a fost trimis în judecată pentru furt calificat. Tânărul a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, sentinţa putând fi atacată cu recurs în termen de zece zile.

Bărbatul a declarat în faţa instanţei că nu a furat nimic, ci doar a vrut să o ajute pe femeia lovită de maşină.

Cealaltă persoană implicată în acest caz este cercetată în libertate. Potrivit procurorului Nicolae Unchieşelu de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova, dosarul acesteia nu a fost încă finalizat pentru că a adus documente care atestă că are probleme psihice şi trebuie să i se facă mai multe expertize.

„Cu privire la femeia implicată în comiterea faptei s-a dispus disjungerea cauzei şi constituirea unui alt dosar, întrucât cercetarea acesteia nu a fost finalizată”, a declarat procuror Nicolae Uncheşelu.

În 19 aprilie, pe internet au apărut imagini în care o femeie care zăcea pe asfalt după ce a fost lovită de o maşină era jefuită de două persoane – un bărbat şi o femeie – care i-au căutat prin bagaje.

Potrivit imaginilor, bărbatul, care a luat o geantă de pe carosabil şi a dus-o pe spaţiul verde, a căutat în bagaj, apoi a băgat ceva în buzunar. Ulterior, şi femeia a început să caute în geanta victimei, ascunzând obiecte din interiorul acesteia în cămaşă.

În jurul victimei şi a celor doi hoţi au apărut mai mulţi oameni, care însă nu păreau să intervină pentru a o ajuta pe femeia lovită de maşină. VEZI VIDEO

Incidentul se petrecuse, de fapt, în 6 aprilie şi fusese filmat cu telefonul mobil de un şofer care circula pe bulevardul 1 Mai din Craiova.

Potrivit anchetatorilor, victimei i-a fost sustrasă suma de zece lei.

În urma imaginilor apărute pe internet, Poliţia a început o anchetă, cele două persoane care au tâlhărit-o pe victimă, un bărbat şi o femeie, fiind prinse şi duse la audieri.

Ulterior, magistraţii Judecătoriei Craiova au decis ca bărbatul să fie arestat preventiv, iar cealaltă persoană să fie cercetată în libertate întrucât a prezentat acte care dovedesc că suferă de afecţiuni psihice.

La sfârşitul lunii mai, tânărul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, sub acuzaţia de furt calificat.