Tânărul plimbat patru zile în cinci spitale din trei oraşe a murit! Medicii nu şi-au asumat răspunderea de a-l opera

Un tânăr de 25 de ani din localitatea Făget, tatăl unei fetiţe de o lun, a murit pe 1 aprilie la Spitalul Municipal din Câmpina după ce a fost plimbat, timp de patru zile, între cinci spitale din trei oraşe. A fost considerat suspect de COVID-19 doar pentru că era şofer de TIR.

RomaniaTV.net
06 apr. 2020, 08:15

Bărbatul și-a pierdut viața pentru că niciun medic din cele patru spitale din Prahova, între care a fost plimbat (Spitalul Vălenii de Munte, spitalul județean din Ploiești – UPU și Movila, spitalul CFR și spitalul Municipal Câmpina), nu și-a asumat răspunderea de a-l opera. Victima s-a întors din Germania pe 7 martie, însă a fost considerat suspect de COVID -19 pe 29 martie. Pe 2 aprilie, Sabin, care era căsătorit recent și avea o fetiță de numai o lună, a murit la Câmpina.

Cei şapte medici care l-au văzut pe Sabin l-au pasat de la un spital la altul în repetate rânduri până ce tânărul şi-a dat ultima suflare.

Citeşte şi: Anunţ îngrijorător de la virusologi: „Noul coronavirus a suferit mutaţii multiple, ne trebuie OBLIGATORIU un vaccin”

Pe Sabin l-a răpus în patru zile o pancreatită acută pentru care nu a primit tratament. Este o boală gravă cu şanse de supravieţuire sub 25% şi mult mai slabe în cazul pacienţilor diabetici, aşa cum era Sabin. Testul pentru COVID-19 a venit după ce bărbatul s-a stins. Era negativ.

Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Prahova a început ancheta. Spitalul Câmpina, acolo unde a murit Sabin Ciurcă, a fost amendat cu suma de 30.000 de lei, sancţiunea maximă impusă de lege. Alte patru spitale din Prahova sunt şi ele cercetate de către inspecotrii DSP pentru că sunt indicii că la mijloc este o culpă comună a tuturor unităţilor medicale pe unde a trecut Sabin.

Citeşte şi: Jay Benedict, actorul din „Aliens”, a murit la 68 DE ANI din cauza complicaţiilor provocate de CORONAVIRUS

În urma autopsiei efectuată la Serviciul de Medicină Legală Ploiești s-a stabilit și cauza morții: septicemie provocată de pancreatită acută necrotico-purulentă.

”Din câte am aflat, medicul de la județean a știut de ce suferea Sabin al meu, însă niciun doctor nu l-a operat, probabil pentru că toți credeau că are coronavirus. Ieri mi-am îngropat băiatul, iar de azi încep să fac tot ce depinde de mine pentru a i se face dreptate. Copilul meu a murit cu zile!”, a declarat Marian Ciurcă, tatăl victimei, pentru observatorulph.ro.