Tanczos Barna, despre Via Transilvanica: ”Regele Charles al III-lea cunoaște proiectul și l-ar putea sprijini”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a declarat sâmbătă că regele Charles al III-lea cunoaște proiectul Via Transilvanica, cel mai mare proiect național care are ca scop promovarea diversității culturale, etnice, istorice și naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei și Banatului montan, și că ar fi o onoare pentru țara noastră dacă l-ar sprijini.

03 iun. 2023, 17:30
Tanczos Barna, despre Via Transilvanica: ”Regele Charles al III-lea cunoaște proiectul și l-ar putea sprijini”
Tanczos Barna, despre Via Transilvanica: ”Regele Charles al III-lea cunoaște proiectul și l-ar putea sprijini”

Tanczos Barna, despre Via Transilvanica. Cu ocazia vizitei regelui Charles al III-lea al Marii Britanii, în România, ministrul Mediului a subliniat că suveranul este un exemplu de urmat în ceea ce privește protejarea mediului și a biodiversității unice din țara noastră.

Citește și EXCLUSIV Tanczos Barna intervine în scandalul Bâstroe: „Nu am primit informaţii oficiale, lucrările nu au fost comunicate părtii române”

Tanczos Barna, despre Via Transilvanica

„Maiestatea Sa Regele Charles al III-lea ne dă un exemplu de urmat atât în ceea ce privește protejarea mediului și a biodiversității unice din România, cât și a patrimoniului cultural de care suntem atât de mândri.

Este o mare onoare ca satele transilvănene, pădurile virgine și superbele pajiști cu arbori seculari din România să-l aibă ca susținător și ambasador pe Majestatea Sa Regele Charles al III-lea”, a transmis ministrul Mediului pe pagina sa de Facebook.

Tanczos Barna a dezvăluit că a discutat vineri cu regele Charles, la Cotroceni, despre cel mai mare cel mai mare proiect național de promovare a diversității culturale, etnice, istorice și naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei și Banatului montan, Via Transilvanica.

„Am avut plăcerea și onoarea ca, în calitate de ambasador al Viei Transilvanica, ieri, la Palatul Cotroceni, să aduc în atenția Maiestății Sale cel mai mare proiect național ce are ca scop promovarea diversității culturale, etnice, istorice și naturale a Transilvaniei, Bucovinei, Olteniei și Banatului montan. Via Transilvanica vizează, totodată, accentuarea turismului durabil și punerea în valoare a patrimoniului cultural”, a afirmat ministrul Mediului.

În cardul acestor discuții, regele Charles i-a spus ministrului Mediului că cunoaște proiectul Via Transilvanica și a subliniat că acesta are nevoie de aceiași protecție și susținere ca și cele precedente.

„Majestatea Sa m-a asigurat că îi este cunoscut proiectul Via Transilvanica și a subliniat faptul că Via Transilvanica are nevoie de aceeași protecție și susținere de care au avut parte tradițiile și biodiversitatea de care Majestatea Sa s-a îndrăgostit în România.  Ar fi o mare onoare dacă Maiestatea Sa ar sprijini Via Transilvanica și ne-ar inspira să atingem cele mai înalte standarde în turismul durabil, așa cum a făcut-o de nenumărate ori”, a conchis ministrul Mediului.

Citește și Tanczos Barna anunţă un nou sistem de garanţie-returnare a sticlelor de băuturi: „Garanţie de 50 de bani la fiecare băutură cumpărată”