Tanczos Barna, după scandalul imnului Ţinutului Secuiesc cântat la meciul de hochei. „Sunt extrem de consternat”

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a făcut declaraţii, marţi, despre momentul la care a asistat la intonarea imnului Ţinutului Secuiesc de către hocheiştii echipei naţionale a României.

10 mai 2022, 21:56
Tanczos Barna, după scandalul imnului Ţinutului Secuiesc cântat la meciul de hochei. „Sunt extrem de consternat”

Tanczos Barna a afirmat că a fost prezent în tribună pentru a susţine echipa naţională de hochei.

„Sunt extrem de consternat pentru că după ce ministrul Sportului a spus că imnul se intonează numai pentru echipa câștigătoare, văd că se prezintă în continuare eronat.

M-am dus acolo să susțin naționala. S-a întâmplat după terminarea meciului. Am mai verificat o dată regulamentul federației internaționale. În timp ce ieșeau de pe gheață s-a întâmplat asta”, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, marţi seara, la B1TV.

Citeşte şi: Scandal în Parlament după intonarea imnului Ţinutului Secuiesc în loc de cel al României la un meci al Naționalei de hochei. Ciolacu: Să vii cu astfel de provocări, mi se pare de netolerat

Tanczos Barna, după scandalul imnului Ţinutului Secuiesc cântat la meciul de hochei. „Publicul a început să intoneze imnul”

„Publicul a început să intoneze imnul Ținutului Secuiesc. E un moment greu, își rup oasele sub culorile României. Nu câștigă bani, vin din plăcere.

Au fost șase suporteri români care au stat pe partea cealaltă a gheții, unde am stat eu erau și români și maghiari și sloveni. m-am dus ca persoană fizică, în timpul meu liber. M-au invitat în tribuna oficială, dar nu m-am dus.

Nu cred că e o soluție pedepsirea lor, ajucătorilor, a celor din delegație. Sunt convins că în coaliție vom lămuri lucrurile foarte ușor, va fi, cu siguranță, o discuție.

Dacă lucrurile sunt tratate așa cum au fost, poate fi considerat, așa cum s-a spus, un afront. Nu a fost un gest împotriva cuiva.

Sper ca lucrurile să revină la normal. Nici un jucător n-a intenționat să jignească pe cineva”, a spus Tanczos Barna, ministrul Mediului (UDMR), conform sursei citate.

Vă reamintim că înainte de partida dintre România și Ungaria (2-4) de la CM din Slovenia, hocheiștii celor două naționale au oferit un moment incredibil: s-au aliniat și au cântat împreună imnul Ținutului Secuiesc. Mai mult, Tánczos Barna, ministrul Mediului, ar fi stat în galeria Ungariei!

Citeşte şi: Tánczos Barna, ministrul Mediului, în galeria Ungariei la meciul cu România. Hocheiştii „tricolori” de etnie maghiară au cântat imnul Ţinutului Secuiesc